Skip to main content

Βουλή: Αντιπαράθεση Πλεύρη – Βελόπουλου για την προσέλευση βουλευτών στους ναούς         

Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi

Κόντρα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης

«Αντικοινοβουλευτική και αντιχριστιανική» χαρακτήρισε την τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, μετά τη «νουθεσία» όπως την αποκάλεσε, του κ. Βελόπουλου προς τους βουλευτές της Ν.Δ., που ψήφισαν υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, να μην πάνε στην εκκλησία.

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι πρόκειται για στάση που αποτελεί αποδοχή πράξεων βίας και στοχοποίησης βουλευτών και πρόσθεσε ότι «δεν την αποδεχόμαστε από ανθρώπους που εμπορεύτηκαν, δήθεν επιστολές του Χριστού».

Από την πλευρά του ο κ. Βελόπουλος είπε ότι ο ίδιος δεν πουλούσε «νανογιλέκα για τον καρκίνο». Επίσης, του ζήτησε να πει μια κουβέντα για τον πατέρα του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απεθυνόμενος στον κ. Πλεύρη, ο πατέρας του κ. Καλλιάνου ταλαιπωρείται και από δική του αβλεψία, ως πρώην υπουργός Υγείας.

Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή Αγγ. Δεληκάρη σε εκκλησία

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής στην Καβάλα, η βουλευτής της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη, δέχθηκε επίθεση από γυναίκα μέσα σε εκκλησία, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Η γυναίκα έβρισε και χαστούκισε τη βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ.

Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη μέσα σε εκκλησία – Καταδικάζει η Ν.Δ.

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δεν εκδικείται, αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της

«Η Εκκλησία δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της», δήλωσε την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφερόμενος σε επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε:

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ