Skip to main content

Πολεμικό Ναυτικό: Διαψεύδει τα περί «μαζικών παραιτήσεων» στην φρεγάτα ΥΔΡΑ

Τι υποστήριξε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ) με επιστολή  που κοινοποιείται  στους βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά αλλά και στα ΜΜΕ

Διευκρινίσεις, μετά από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο,  σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού της φρεγάτας «Ύδρα» που αιτήθηκε αποστρατεία το πρόσφατο χρονικό διάστημα, έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση,ο αριθμός του προσωπικού που αιτήθηκε αποστρατεία δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό που αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα και δεν μπορεί να συνδεθεί με τη συμμετοχή της μονάδας στην αποστολή «Prosperity Guardian».

Πιο συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ότι ο αριθμός των 17 στελεχών που αναφέρεται σε δημοσιεύματα, αφορά σε παραιτήσεις και αιτήσεις παραιτήσεων εν εξελίξει για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2023 έως σήμερα.

Επίσης, διευκρινίζεται από το Πολεμικό Ναυτικό ότι ο συνολικός αριθμός αιτήσεων αποστρατείας στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού εντός του 2024, είναι κατά πολύ μικρότερος του αριθμού που αναφέρεται στα κοινωνικά δίκτυα.

Να σημειωθεί, ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ) με επιστολή  που κοινοποιείται  στους βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά αλλά και στα ΜΜΕ κάνει λόγο για «θλιβερό ποδαρικό παραιτήσεων» έχοντας γίνει αποδέκτης καταγγελιών που «αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας από το γεγονός ότι μέσα σε μόλις μία μέρα, σε ένα μόλις πολεμικό πλοίο, φέρεται να έχει υποβληθεί το 10% των συνολικών παραιτήσεων συνολικά του ΠΝ για το 2023».

Η Ένωση σημειώνει επίσης πως «γίναμε αποδέκτες της πληροφορίας ότι στη Φρεγάτα ΥΔΡΑ φέρεται να είχε υποβληθεί διψήφιος αριθμός παραιτήσεων από προσωπικό διαφόρων βαθμών και προελεύσεων. Κατά την προσπάθειά μας να διασταυρώσουμε την, κυριολεκτικά, απίστευτη πληροφορία, διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών του ΠΝ φέρεται να ανέρχεται σε 17».

Στην επιστολή  υποστηρίζεται επίσης πως: «είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για την ύπαρξη σήματος, σύμφωνα με το οποίο ζητείται να αποσπαστούν στην ανωτέρω Φρεγάτα για κάλυψη αναγκών περί τα εβδομήντα (70) άτομα (σχεδόν το μισό πλήρωμα) διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων στο πλαίσιο της ‘’ειδικής αποστολής εκτός περιοχής ευθύνης Α/ΓΕΕΘΑ’’, αριθμός που αναμένεται να καλυφθεί από έτερα πλοία της ίδιας Διοικήσεως».