Skip to main content

Κ. Καραγκούνης στο Naftemporiki TV: Ο Αντ. Σαμαράς δεν λειτουργεί υπονομευτικά απέναντι στη Ν.Δ.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Στην τροπολογία για τους μετανάστες, η οποία ψηφίστηκε προ ολίγου, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνας, μιλώντας νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη,

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε πως «έχω πει από την πρώτη στιγμή όταν διάβασα την τροπολογία, ότι υπάρχουν κάποια σημεία τα οποία χρειάζονται εξειδίκευση και κυρίως θα έλεγα αυστηροποίηση και αναφέρθηκα κατευθείαν στο άρθρο 4, όπου οι προϋποθέσεις και οι προβλέψεις που θέτει, διότι παρέχει την δυνατότητα άδειας διαμονής για παράτυπους μετανάστες όπως είναι η σωστή ορολογία με πολύ ελαστικούς όρους και προϋποθέσεις, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ένα πολύ σαφές, ξεκάθαρο και συγκεκριμένο κανονιστικό πλαίσιο που να αυστηροποίει τα κριτήρια όσον αφορά την εξέταση για χορήγηση άδειας διαμονής σε όσους ήρθαν παράτυπα στην χώρα».

Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε πως «στη συγκεκριμένη τροπολογία θα μπορούσε να είχε γίνει μια πιο εκτενής και εξειδικευμένη συζήτηση, ειδικά για ένα θέμα που είναι πολύ ευαίσθητο, αυτή την στιγμή απασχολεί πολύ την Ευρώπη και είναι αυτή τη στιγμή ο νούμερο ένα παράγοντας που δυστυχώς ενισχύει τα ακροδεξιά κόμματα και τα φασιστικά μορφώματα παντού στην Ευρώπη».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «το είπα από την πρώτη στιγμή, πως εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας προφανώς και θα ψηφίσω γιατί ο στόχος μου δεν είναι να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην παράταξη».

Για τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καραγκούνης υποστήριξε πως «δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα, είναι σαφείς οι θέσεις που έχει ο πρώην πρωθυπουργός, δεν αλλάζει τις απόψεις του που είναι πολύ συγκεκριμένες τα τελευταία πολλά χρόνια σε διάφορες εκφάνσεις της πολιτικής ζωής και ειδικά στο μεταναστευτικό, οπότε επαναλαμβάνει αυτό που πιστεύει».

Τέλος ο κ. Καραγκούνης σχολίασε πως «καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει νομιμοποίηση της μαύρης εργασίας, το ζήτημα είναι σε ποιους αναφερόμαστε και με ποιες προϋποθέσεις». «Η τροπολογία μπορεί να αξιοποιηθεί με κακό τρόπο από τους παράνομους διακινητές γιατί ακόμα και η υποβολή των εγγράφων έχει μια ημερομηνία που είναι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, δεν ξέρω πως μπορεί να αξιοποιήσει κάποιος και με ποιους τρόπους αυτή την ρύθμιση» σημείωσε. Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς δεν λειτουργεί εναντίον ή υπονομευτικά απέναντι στο κόμμα».