Skip to main content

Υπ. Προστασίας Πολίτη: Στην κρίση της Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τι ανέφεραν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν με στόχο την πάταξη της οπαδικής βίας

«Είναι στην κυριαρχική κρίση της ελληνικής Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όταν αυτοί μάλιστα αξιολογούνται ως υψηλής επικινδυνότητας», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμαναν ότι «όσα προηγήθηκαν -ειδικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών, για την οποία έχει υπάρξει ομολογία- δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό».

Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε νωρίτερα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου, τα οποία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τη Δευτέρα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Οι ρυθμίσεις για την πάταξη της οπαδικής βίας προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση που μία ομάδα της Super League 1 «σπάσει το μέτρο» της απουσίας θεατών, θα αποκλειστεί από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το μέτρο της απαγόρευσης θεατών θα ακολουθήσει τις ομάδες της Super League 1 και στους αγώνες για το κύπελλο Ελλάδος.

Οπαδική βία: Η ΠΝΠ για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών – Αναλυτικά όλα τα μέτρα

Ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 31χρονος υπαρχιφύλακας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα.

Την Τρίτη, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό κάτω άκρο του 31χρονου, ο οποίος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας και υποστηρίζεται μηχανικά και αιμοδυναμικά με σταθερές δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια Ρέντη: Στο μικροσκόπιο σύνδεσμος στα δυτικά προάστια

Πατέρας Άλκη Καμπανού στο Naftemporiki TV για πάταξη οπαδικής βίας: Πρέπει όλοι μας να συμμετάσχουμε στον αγώνα

Γ. Φλωρίδης στο Naftemporiki TV για οπαδική βία: Όλοι τίθενται προ των ευθυνών τους