Skip to main content

Νέα Αριστερά: Κατατέθηκε στον Κ. Τασούλα η επιστολή για τη συγκρότηση της νέας Κ.Ο.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με εννέα κοινοβουλευτικές ομάδες πλέον η Βουλή - 7η σε κοινοβουλευτική δύναμη η Νέα Αριστερά

Την επιστολή της ίδρυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά» απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο. Αλέξης Χαρίτσης, μία ημέρα μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου πολιτικού σχηματισμού.

Η δήλωση, που υπογράφεται από τους 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα αναγνωσθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν από την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο το κοινοβουλευτικό «ντεμπούτο»

Στο πλαίσιο της συζήτησης, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα ομιλήσουν ο κ. Χαρίτσης ως πρόεδρος της Κ.Ο. «Νέα Αριστερά», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως αγορητής, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος.

7η σε κοινοβουλευτική δύναμη η Νέα Αριστερά

Σημειώνεται ότι η Βουλή διαθέτει πλέον 9 κοινοβουλευτικές ομάδες, με τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται στην 7η θέση από άποψη κοινοβουλευτικής δύναμης: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6, ενώ 3 έδρες καταλαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές.

Το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ