Skip to main content

Ομάδα των 11 : Και το…όνομα αυτών «Νέα Αριστερά»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για μια νέα αρχή έκαναν λόγο οι βουλευτές που μίλησαν στην εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Και εγεννήθη «Νέα Αριστερά», όπως είναι  το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση στο «Σεράφειο».

Υπενθυμίζεται ότι την Νέα Αριστερά απαρτίζουν οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν τους ρόλους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από τους Εφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιοπουλο, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μάλιστα, την Τετάρτη αναμένεται να γίνει και η επίσημη ανακήρυξη της νέας ΚΟ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας, από το Προεδρείο της Βουλής.

Ε. Αχτσιόγλου: Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας

«Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας, για τις ζωές μας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία τοποθετήθηκε πρώτη στην εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος της κοινοβουλευτικής ομάδας των «11». Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως δεν ήταν εύκολο, αλλά υπογράμμισε πως «εύκολο είναι αυτό που τελικά μπορεί να υπηρετήσει η συνείδησή σου».

«Κάνουμε μια νέα αρχή για τον κόσμο της εργασίας και για τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη ζωή του. Για να δυναμώσει η θέση του εκεί έξω. Κάνουμε μια νέα αρχή για να υπάρχει και μια οικολογική πρόταση για την επόμενη μέρα σε αυτή τη χώρα», συμπλήρωσε η Ε. Αχτσιόγλου. Επιπλέον, ανέφερε ότι «το πρώτο βήμα για την νέα αρχή είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα, που σήμερα ανακοινώνουμε».

INTIME NEWS

Ν. Ηλιόπουλος: Να μην δεχτούμε ούτε τη στασιμότητα ούτε τον εκφυλισμό

Δεύτερος τοποθετήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή, αλλά όχι από το μηδέν. Γιατί πιστεύουμε ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν. Γιατί αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και την αδυναμία των σημερινών προοδευτικών δυνάμεων να αμφισβητήσουν αυτή την κυριαρχία. Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι υπάρχουν δυνατότητες ανατροπής».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «το πρώτο βήμα γι’ αυτή την ανατροπή είναι να μην δεχτούμε ούτε την στασιμότητα ούτε τον εκφυλισμό. Να μην περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες. Να δράσουμε άμεσα».

Ο Ν. Ηλιόπουλος, επεσήμανε πως «από την αρχή σημαίνει πως δεν κοιτάμε πίσω. Δεν νοσταλγούμε παλιές καλές μέρες ή έτοιμες λύσεις».

INTIME NEWS

Ευ. Τσακαλώτος: Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική

Έχουμε κριτική προσέγγιση στο παρελθόν μας, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ήταν ο τρίτος ομιλήτής στην εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος της ΚΟ των «11».

«Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική», υπογράμμισε από το Σεράφειο ο Ευ. Τσακαλώτος. «Αλλά δεν επιδικώκουμε να είμαστε στρατηγοί. Καλούμε τον κόσμο να οργανωθεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής και να ξαναβρεί αυτό που θέλουμε: την αυτοπεποίθηση και την περηφάνια για τις δικές μας ιδέες, τις δικές μας πολιτικές και τις δικές μας προσεγγίσεις», συμπλήρωσε.

INTIME NEWS

Αλ. Χαρίτσης: Θέλουμε μια Αριστερά αξιόπιστη, μαχητική, οραματική

Για μια μεγάλη ευθύνη έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, διευκρινίζοντας πως πρέπει «να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών χιλιάδων πολιτών που ήδη αγκαλιάζουν το εγχείρημά μας για μια αριστερά της εποχής μας».

«Κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Γνωριζόμαστε. Η νέα ΚΟ αποτελείται από ανθρώπους που έχουν μια ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες σε έναν μεγάλο σταθμό της ιστορίας με την αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας και δοκιμαστήκαμε», πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά τα οποία καταφέραμε», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ. «Το εγχείρημα το οποίο ξεκινάμε σήμερα δεν είναι νοσταλγικό. Δεν είναι ο στόχος μας να επιστρέψουμε πίσω τον χρόνο στο 1968, στο 1991, στο 2012 ή στο 2015. Θέλουμε κάτι νέο», συμπλήρωσε.

«Θέλουμε μια Αριστερά αξιόπιστη, μαχητική και συνάμα οραματική», επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

INTIME NEWS