Skip to main content

Το μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανατροπή και η Νέα Αριστερά να κερδίσει μία πρώτη μάχη

Τις ευρωεκλογές του Ιουνίου θέτουν ως ορόσημο για την πορεία τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Νέα Αριστερά» με το Στέφανο Κασσελάκη να βάζει ως στόχο την πρώτη θέση και τον Αλέξη Χαρίτση να διαβεβαιώνει ότι ο νέος πολιτικός φορέας θα δώσει «μάχη» στις ευρωπαϊκές κάλπες ενάντια στη «δεξιά ηγεμονία».

Σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η καθοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει και προέβλεψε ότι το κόμμα του θα κάνει και την «ανατροπή» στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και θα κερδίσει την πρώτη θέση. «Περάσαμε μία διάσπαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο που έχει βρεθεί εδώ και πολύ καιρό. Προφανώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την εικόνα, αλλά κάθε μέρα που περνάει βελτιωνόμαστε, ανανεωνόμαστε. Θα υπάρξει ριζική ανασυγκρότηση» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Πάμε για την απόλυτη ανατροπή» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι στόχος του κόμματός του είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές. Παράλληλα προανήγγειλε ότι επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο θα τεθούν η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης οι οποίοι θα πλαισιωθούν από πρόσωπα που θα προκύψουν από «προκριματικά ψηφοδέλτια». «Οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν αίτηση στο κόμμα και μετά θα περάσουν από την κοινωνία με έγκριση από τα μέλη του κόμματος» επισήμανε.

Γ. Τσίπρας: Επίδοση κάτω από 17,8% δεν θα είναι επιτυχία

Σε αισιόδοξο αλλά πολύ πιο συγκρατημένο πνεύμα ο στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη και διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, έθεσε τον πήχη της Κουμουνδούρου στο 17,8% δηλαδή στο να υπερβεί την επίδοση των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. «Θεωρώ ότι οτιδήποτε κάτω από 17,8% δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία σε καμία περίπτωση και πρέπει να στοχεύσουμε πιο ψηλά, να ξαναμπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια τροχιά ανάκαμψης και διεκδίκησης της εξουσίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Και η Νέα Αριστερά στη μάχη του Ιουνίου

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της νέας ΚΟ που θα συγκροτήσουν οι «11» πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, προανήγγειλε ότι η «Νέα Αριστερά» θα δώσει την πρώτη εκλογική μάχη της στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

INTIME NEWS

«Τον Ιούνιο του 2024 μας περιμένει μια μεγάλη μάχη – στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Μια μάχη ενάντια στις σύγχρονες ανισότητες. Μια μάχη ενάντια στη Δεξιά ηγεμονία» είπε και συμπλήρωσε: «και σε αυτή τη μάχη θα είμαστε εκεί. Γιατί αφορά το μέλλον της κοινωνίας μας. Αφορά τις ζωές μας. Αυτό θέλουμε πάνω από όλα. Να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή. Με μια νέα αριστερά» είπε.

Ο κ. Χαρίτσης δεν έθεσε συγκεκριμένο στόχο για τις ευρωεκλογές αφού η ΚΟ της «Νεας Αριστεράς» δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη επισήμως ενώ εκκρεμούν και συζητήσεις για τη συγκρότηση συμμαχιών ενόψει της κάλπης του Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πήχης της νέας πολιτικής κίνησης θα περιλαμβάνει την άνετη εκπροσώπησή της στα έδρανα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.