Skip to main content

Δ. Παπαδημούλης: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Η δήλωσή του

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ / EUROKINISSI

Παραιτήθηκε από επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και από μέλος του κόμματος

Την απόφασή του να μην είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε στην ηγεσία του κόμματος ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης υπέβαλε επίσης την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόλις ενημέρωσα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόφασή μου να μην είμαι πλέον μέλος του κόμματος. Υπέβαλα επίσης παραίτηση από τη θέση του επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχω από τον Ιούλιο του 2014, μετά από πρόταση του Αλ.Τσίπρα κ ομόφωνη στήριξη των ευρωβουλευτών μας» σημείωσε σε δήλωσή του.

Όπως πρόσθεσε, «μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο, θα συνεχίσω να στηρίζω τις ιδέες και τις αξίες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, ως απλός υποστηρικτής, από τα μετόπισθεν, μακριά από αιρετά αξιώματα».

Με 2 ευρωβουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ

Της αποχώρησης του κ. Παπαδημούλη, έχουν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των Πέτρου Κόκκαλη και Στέλιου Κούλογλου.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει δύο ευρωβουλευτές, τους Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 9 βουλευτές

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ακόμη 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος, αποχωρούν από το κόμμα και ανεξαρτητοποιούνται στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 9 βουλευτές μεταξύ των οποίων Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος

Τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για μία «πολύ δύσκολη απόφαση» και επιβεβαίωσε ότι επίκειται ο σχηματισμός νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί

Μετά το σημερινό κύμα αποχωρήσεων από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πλέον 36 βουλευτές, από 45 που αριθμούσε μέχρι πρότινος και από 47 που είχε εκλέξει στις βουλευτικές εκλογές.

Βουλή: Με 36 βουλευτές μένει ο ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί

Εφόσον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν σήμερα συγκροτήσουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με τους αποχωρήσαντες Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, η νέα αυτή ομάδα θα εκπροσωπείται στη Βουλή από 11 βουλευτές.

Σημειώνεται ότι η Ν.Δ. έχει 158 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 32, το ΚΚΕ 21, η Ελληνική Λύση 12, οι Σπαρτιάτες 11, το κόμμα Νίκη 10 και η Πλεύση Ελευθερίας 6.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Η αποχώρηση των 9 και η επόμενη μέρα