Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης από Λιμένα Αγ. Κωνσταντίνου: Πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές

Φωτ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Ο Λιμένας Αγίου Κωνσταντίνου είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα πολλά έργα που θα παραδοθούν στους επόμενους μήνες και στα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση των έργων.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι φέτος το καλοκαίρι υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στον Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου. Όπως τόνισε, πρόκειται για έναν Λιμένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό στον Λιμένα του Βόλου.

«Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Έκανε, δε, λόγο για «πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές», προσθέτοντας ότι η κοσμογονία αυτή άργησε, καθώς όπως τόνισε «βρήκαμε τα λιμάνια παρατημένα».

Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου «είναι μια μόνο ψηφίδα σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό μωσαϊκό που αφορά συνολικά τις λιμενικές μας υποδομές», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Περιοδεία σε Φθιώτιδα και Φωκίδα

Με τα εγκαίνια των νέων λιμενικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Κωνσταντίνο, ξεκίνησε η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού. Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τα νέα έργα με τα οποία συμπληρώθηκε η υπάρχουσα υποδομή που αυξάνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πλοία αλλά και επιβάτες και ανοίγουν τον ορίζοντα ακόμα και για κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το έργο έχει προϋπολογισμό 9,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το λιμάνι διαθέτει πλέον έξι θέσεις ασφαλούς πρόσδεσης και, πέραν των επιβατηγών, οχηματαγωγών και υδροπτέρυγων, μπορεί να υποδεχτεί πλοία μεγαλύτερου βυθίσματος και μήκους έως 100 μέτρα. Η προστασία των εγκαταστάσεων από τον κυματισμό ενισχύθηκε χάρη στην κατασκευή κάθετου προβλήτα 105 μέτρων.

Παράλληλα, ο χερσαίος χώρος του λιμανιού επεκτάθηκε κατά 3.750 τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα να υπερδιπλασιαστεί και πλέον ξεπερνά τα 6.800 τετραγωνικά μέτρα, με δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών.

Η αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών, η οποία συνδυάζεται με την κατασκευή ενός πλέγματος υποδομών και συνδέσεων για την καλύτερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη διασύνδεση όλων των περιοχών της χώρας.