Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: «Το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ η πιο μνημονιακή απόφαση»

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε…  Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας.»

«Το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ο κ. Τσακαλώτος ήταν η πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε σήμερα ο  Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας οn camera, ενώ κατευθυνόταν στη Βουλή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μέρος του για να καλύψει λαϊκές ανάγκες.

Επίσης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Φίλη, ο πρώην υπουργός Παιδείας του ζήτησε να μην χρησιμοποιεί τον όρο «πατριωτική Αριστερά».

«Θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε…  Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας. Το έχει ανάγκη ο κόσμος», τόνισε μιλώντας στο Mega.

Αναφερόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση είπε ότι θα ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο να παραμείνουν στο κόμμα και «να συνεργαστούμε».

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους τόνισε: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

«Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί σε όποια λαϊκή της χώρας επιθυμεί ενώ αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, σημείωσε ότι   δεν έχει ενσυναίσθηση και πως αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός θα του είχε ζητήσει την παραίτησή του».

Αναφερόμενος στη ακρίβεια που λυγίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ο Στ. Κασσελάκης σχολίασε ότι «δεν βγαίνε ο μήνας μετά τις 20» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μειώσει του έμμεσους φόρους.