Skip to main content

Κ. Σακελλαροπούλου: Σήμερα τιμάμε όσους πολέμησαν και αναλογιζόμαστε το χρέος μας απέναντί τους

(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα εθνικά της δίκαια και να παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας»

«Σήμερα τιμάμε όσους πολέμησαν και αναλογιζόμαστε το χρέος μας απέναντί τους» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τον εορασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η κ. Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, με την οποία ολοκληρώνεται σήμερα το εορταστικό τριήμερο στην πόλη.

Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα εθνικά της δίκαια και να παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας».

«Σήμερα, επέτειο του ηρωικού “ΟΧΙ”, τιμάμε όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν στο έπος του ’40 για την ελευθερία μας και αναλογιζόμαστε το χρέος μας απέναντί τους. Οι ΈνοπλεςΔυνάμεις, εμπνεόμενες από το πνεύμα που συνήγειρε τους Έλληνες στις αποφασιστικές στιγμές της ιστορίας μας, υπερασπίζονται τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας. Στο ταραγμένο και ρευστό διεθνές περιβάλλον που ζούμε, η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα εθνικά της δίκαια και να παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Η πομπή με την πρόεδρο της Δημοκρατίας σταμάτησε δεκάδες μέτρα πριν την εξέδρα των επισήμων και η κ. Σακελλαροπούλου και περπάτησε την απόσταση μέχρι την εξέδρα όπου την υποδέχθηκε ο αρχηγίς ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην διάρκεια της παρέλασης είχε επίσης επικοινωνία με τον κυβερνήτη του μαχητικού F-16 που έστειλε το μήνυμα ότι «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες».

«Κύριε Σμηναγέ, σήμερα τιμάμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν στο έπος του ’40 για την ελευθερία μας. Τιμάμε μαζί και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που προασπίζονται αποτελεσματικά την εδαφική και εθνική μας ακεραιότητα. Η πατρίδα σας ευγνωμονεί. Χρόνια Πολλά!», του απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.