Skip to main content

Π. Μαρινάκης για κακοκαιρία Daniel: Απόλυτη προτεραιότητα ο απεγκλωβισμός και διάσωση

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας το Σαββατοκύριακο ο Κ. Μητσοτάκης - Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Περισσότερες από 5.000 είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η πυροσβεστική κατά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε, 820 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 750 στη Θεσσαλία.

Απόλυτη προτεραιότητα για τον κρατικό μηχανισμό, όπως τόνισε, είναι η διάσωση και ο απεγκλωβισμός ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, ενώ σημείωσε ότι η αποτίμηση θα γίνει όταν αποκλιμακωθούν τα φαινόμενα.

Ανέφερε επίσης ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει μετακινήσει προσωπικό στις πληγείσες περιοχές. Σε Καρδίτσα, Φάρσαλα, Λαμία έχει αποκατασταθεί μέρος των ζημιών στο δίκτυο ρεύμα, τόνισε, ενώ σημείωσε ότι οι δυνάμεις για την αποκατάσταση του δικτύου σε Σκιάθο και Πήλιο ενισχύονται.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Είπε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναβάλλεται για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, σημειώνοντας ότι θα ανακοινωθεί σύντομα νέα ημερομηνία.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στις 2 το μεσημέρι θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης: