Skip to main content

Βουλή: 6 με 8 Ιουλίου οι προγραμματικές δηλώσεις

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα εκκινήσει, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Κατά τις ίδιες πηγές, λίγες ημέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα έχει πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 4 Ιουλίου, η ολομέλεια της Κ΄(20ής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα έχει εκλέξει τον Πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έκανε γνωστό τη Δευτέρα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης -κατά την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης– η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα προτείνει εκ νέου για Πρόεδρο της Βουλής τον Βουλευτή του νομού Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα.

Κ. Μητσοτάκης: Θητεία αποτελεσματικότητας και μεγάλων αλμάτων

Τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ξεκινάμε υπεύθυνα και αισιόδοξα τη δεύτερη θητεία, τη θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων που πρέπει να κάνει η χώρα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.