Skip to main content

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε επειδή δεν υπερασπίστηκε τον κόσμο

Tο 2015 «εισέπραξα bullying»-«Δεν εκτιμώ επαγγελματίες πολιτικούς».

«Σήμερα είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί η κοινωνία», είναι το μήνυμα που έστειλε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές. «Για να έχει η κοινωνία υπεράσπιση, κάτι που έλειπε τα χρόνια αυτά από τη Βουλή», όπως είπε.

Σε συνέντευξή της το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, και όχι μόνο στους αριστερούς ψηφοφόρους. Μάλιστα απηύθυνε ειδική πρόσκληση προς τους πολίτες που επιλέγουν την αποχή. Είναι απογοητευμένοι και όχι απολιτίκ, παρατήρησε και εξέφρασε την ικανοποίησή της όταν πολίτες που απείχαν από την εκλογική διαδικασία, την φορά αυτή ψήφισαν Πλεύση Ελευθερίας.

«Δεν εκτιμώ επαγγελματίες πολιτικούς»

Αφού διευκρίνισε ότι δεν είναι και ούτε θα γίνει πολιτικός – «δεν εκτιμώ επαγγελματίες πολιτικούς», ανέφερε -, περιέγραψε τη φιλοδοξία της να προσφέρει στην πατρίδα και τους πολίτες. Αυτοπροσδιορίσθηκε δε, ως «ακτιβίστρια». Στόχος του κινήματος του οποίου ηγείται – αφού δεν της αρέσει ο όρος «κόμμα» – είναι μια «ισχυρή, πραγματική αντιπολίτευση» σε πρώτη φάση, ενώ σε επόμενο στάδιο αναφέρθηκε στον απώτερο στόχο, «να αλλάξουμε τα πράγματα».

Κεντρικό σύνθημα της νέας καμπάνιας της Πλεύσης Ελευθερίας θα είναι το, «Δώσε Ζωή στη Βουλή», υποσχέθηκε, άλλωστε, να κάνει χρήση των προνομίων που έχουν οι πρώην πρόεδροι του Κοινοβουλίου. Συν τοις άλλοις, προσέθεσε, η Βουλή μπορεί να έχει περισσότερο αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες και δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση που η Πλεύση εισέλθει στη Βουλή, θα πρωταγωνιστήσει στην πρόσκληση πολιτών, ακρόαση φορέων κ.ο.κ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ακόμη ότι είναι η μόνη γυναίκα αρχηγός πολιτικού κόμματος. Κάτι που, όπως σημείωσε, δείχνει ότι (στην πολιτική) δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε από άποψη της πραγματικής ισότητας, εν αντιθέσει με την κοινωνία που έχει κάνει άλματα στην αντίληψη. Γι’ αυτό και, όπως τόνισε, γυναίκες και άνδρες που την συναντούν, της λένε ότι πρέπει, πλέον, μια γυναίκα να κυβερνήσει τη χώρα.

Γιατί κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγχρόνως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ειδική μνεία στην εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την οποία απέδωσε στο γεγονός ότι «δεν υπερασπίστηκε τον κόσμο, για αυτό κατέρρευσε». Ενώ, σε άλλο σημείο, είπε πως περίμενε και πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αυτό δεν συνέβη, επειδή «δεν είχε αντιπολίτευση».

Δεν υπάρχει δυνατότητα συγκλίσεων με άλλο κόμμα

Σε σχόλιό της για τα προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων, παρατήρησε πως και τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν, έθεσαν την Παιδεία στη γωνία. Επεκτείνοντας την κριτική της δε, δήλωσε ότι Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη και Κοινωνική Ασφάλιση είναι υποβαθμισμένες. Ενώ θύμισε πως «και τα τρία κόμματα το 2015 ψήφισαν πολιτικές, με τις οποίες εγώ συγκρούστηκα».

Γενικώς, θεωρεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα συγκλίσεων με άλλο κόμμα.

Σε άλλο σημείο, μάλιστα, της συνέντευξης, υποστήριξε πως το 2015 «εισέπραξα bullying».

Αναφερόμενη στο πολιτικό παρελθόν του πολιτικού φορέα, υπογράμμισε τη δράση που είχε αναπτύξει στα θέματα των πλειστηριασμών, της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, της πάταξης της διαφθοράς, επίσης σε θέματα που σχετίζονται με την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, το Μάτι κ.α. Σήμερα, δε, συμπορεύονται με την Ζ. Κωνσταντοπούλου άνθρωποι των κινημάτων από όλες τις παραπάνω διεκδικήσεις. Διευκρίνισε πάντως, ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης.

Τέλος, στις δημοτικές εκλογές είπε πως θα υποστηρίξει υποψηφίους κατά περίπτωση και έκλεισε με την πρόσκλησή της προς τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συμμετέχουν, όλοι μαζί, σε ένα debate.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ