Skip to main content

Π. Τσαπανίδου για τράπεζα θεμάτων: Για τον κ. Σκέρτσο φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τη ΝΔ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

«Πάντα φταίνε οι άλλοι».

Για αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων, λόγω κυβερνοεπίθεσης, που προκάλεσε καθυστερήσεις στις προαγωγικές εξετάσεις των Λυκείων.

«Κατά τον κ. Σκέρτσο ακόμη και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις. Πάντα φταίνε οι άλλοι», αναφέρει, σημειώνοντας ότι στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δεν λύνεται.

Η κ. Τσαπανίδου αναφέρεται στις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα προβλήματα στην τράπεζα θεμάτων, λέγοντας πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ «που έφερε την απλή αναλογική και έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση».

«Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν​ φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι η σημερινή επίθεση χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο Παιδείας μεγαλύτερη από την χθεσινή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημειώθηκαν 165 εκατ. επιθέσεις από 140 διαφορετικές χώρες μέσα σε μία ώρα.

Η κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, ο οποίος έχει διαβιβάσει την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς χτυπήθηκε η τράπεζα θεμάτων