Skip to main content

Υγιές το κλίμα στην αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η νέα υπουργός Αναστασία Κοτανίδου χαμογελώντας παραδέχθηκε ότι αυτό το μήνα θα χρειαστεί και με το παραπάνω την καλή τύχη που της ευχήθηκαν οι απερχόμενοι υπουργοί.

Σε πολύ φιλικό κλίμα έγινε η μετάβαση στο υπουργείο Υγείας με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να υποδέχεται με χαρά την αντικαταστάτρια του αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και συντονίστρια όλων των ΜΕΘ της χώρας Αναστασία Κοτανίδου.

Το υπουργείο Υγείας είναι από τα τελευταία που έκανε παράδοση παραλαβή και ο λόγος ήταν ότι περίμεναν να επιστρέψει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα από τη σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ξεκινώντας πρώτος το χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι στο υπουργείο Υγείας ο υπουργός πρέπει να σκέφτεται πάντα δύο και τρείς φορές πριν πράξει οτιδήποτε γιατί έχει να κάνει με την υγεία των ανθρώπων.

«Με την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, την υφυπουργό Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη και του γενικούς γραμματείς Γιάννη Κωτσιόπουλο και Μάριο Θεμιστοκλέους κληθήκαμε εν μέσω πανδημίας να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα υγείας αλλά πέρα από τη διαχείριση της πανδημίας προσπαθήσαμε να βάλουμε τις βάσεις σε ένα νέο σύστημα υγείας με έργα όπως είναι ο προσωπικό ιατρός και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στηρίξαμε με 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και εκπονήσαμε και το νέο σχέδιο για την ψυχική υγείας. Θέσαμε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις όπως αυτή των μεταμοσχεύσεων, την κατ’ οικον νοσηλεία, για το φάρμακο, για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, βάλαμε ποιοτικούς δείκτες στα νοσοκομεία κ.λπ.». τόνισε ο υπουργός.

«Τη νέα υπουργό την αντιμετωπίζω ως συνεργάτιδα πρώτα από όλα γιατί διαχειρίστηκε το σοβαρό κομμάτι των ασθενών εν μέσω πανδημίας, αυτό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Αναστασία σου εύχομαι καλή τύχη και πιστεύω ότι οι γνώσεις σου ως ιατρός πρώτης γραμμής θα σε βοηθήσουν απλά το υπουργείο Υγείας έχει πάντα εκπλήξεις…» σημείωσε δίνοντας το λόγο στη συνέχεια στην κα Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μίλησε για μια τεράστια δουλειά του υπουργείου και του τομέα υγείας ευχαριστώντας τους πάντες. «Με το Θάνο, αναλάβαμε το Σεπτέμβριο του 2021 υπολογίζοντας ότι η πανδημία είναι πίσω μας και αντί να ξεκινήσουμε τις μεταρρυθμίσεις χρειάστηκε να εργαστούμε εντατικά για το νέο κύμα που μας χτύπησε τότε. Ωστόσο, δε αφήσαμε πίσω τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Όλο αυτό το διάστημα δόθηκαν πάνω από 6000 θέσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός και συμπλήρωσε «Η Αναστασία είναι 30 χρόνια γιατρός και έχουμε εκτός από κοινή πορεία όχι μόνο επαγγελματική αλλά και από τα φοιτητικά μας χρόνια και πολύ φιλική και οικογενειακή σχέση και γνωρίζω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει όπως κάνει ήδη σε ένα νοσοκομείο που έχει τεράστια δυναμική. Παρόλα αυτά το υπουργείο Υγείας έχει καθημερινές εκπλήξεις».

Στη συνέχεια η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη μίλησε για άριστη συνεργασία όλων στο υπουργείο καθώς και στις 106 νέες δομές ψυχικής υγείας που τέθηκαν σε εφαρμογή στη χώρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κα Ράπτη κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα έργα της ψυχικής υγείας έκλεισε καλωσορίζοντας τη νέα υπουργό λέγοντας ότι από την πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει και τα όποια προβλήματα στο υπουργείο Υγείας.

Η νέα υπουργός Αναστασία Κοτανίδου χαμογελώντας παραδέχθηκε ότι αυτό το μήνα θα χρειαστεί και με το παραπάνω την καλή τύχη που της ευχήθηκαν οι απερχόμενοι υπουργοί ενώ, χαριτολογώντας είπε ότι αν χρειαστεί κάτι έκτακτο θα τους ξανακαλέσει να βοηθήσουν.