Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών

EUROKINISSI

Με αφορμή την αποστολή SMS και πλαστών φωτογραφιών που καλούν τους ψηφοφόρους να διαγράψουν το όνομα του Γ. Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια

Σε μήνυση για απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή ψεύτικα μηνύματα που διακινούνται σχετικά με τα ψηφοδέλτια που περιλαμβάνουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σημείωσε ότι «Ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ διακινεί «οδηγίες» για να βγουν άκυρα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Έφτασαν στο σημείο να στείλουν και πλαστά SMS. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει μήνυση και θα προσφύγει στην δίωξη ηλεκτρονικού, για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογών».

Σημειώνεται ότι έχουν διακινηθεί ψεύτικα μηνύματα που δείχνουν να προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ- όπως φαίνεται παρακάτω-, καλώντας τους ψηφοφόρους να διαγράψουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα και το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει ότι «η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά». Ως εκ τούτου, «οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο ψηφοδέλτιο θα καταστήσει το σύνολο του άκυρο».