Skip to main content

Τουρκικές εκλογές: Η εκτίμηση των Στ. Πέτσα και Π. Σκουρλέτη – Τι είπαν στο Naftemporiki TV

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV μίλησαν τη Δευτέρα ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Στέλιος Πέτσας και ο υπψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πάνος Σκουρλέτης.

Τις εκτιμήσεις τους για το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών εξέφρασαν ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Στέλιος Πέτσας και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας τη Δευτέρα στο Naftemporiki TV.

Αρχικώς ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «το αποτέλεσμα στην Τουρκία μάλλον δίνει ένα πλεονέκτημα στον νυν πρόεδρο, μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες, ελπίζω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις να μην υπάρχουν εξάρσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε πως «μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών σε σχέση με το τι μπορεί να σημαίνει το αποτέλεσμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, νομίζω ότι όποιος και να κερδίσει η δική μας στάση πρέπει να προσδιορίζεται από μια σταθερότητα και από μια στρατηγική υπεράσπισης του διαλόγου». Είπε επίσης ότι «δεύτερη φορά διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις» προσθέτοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις έχουν μια δομική αδυναμία να αποτυπώσουν τη φωτογραφία της στιγμής».

Ο κ. Πέτσας απάντησε πως «η καλύτερη δημοσκόπηση ήταν χθες στο Λαύριο που ήρθε ο Πρωθυπουργός και είχε παλμό, ο παλμός της κοινωνίας δεν χτυπάει με τον ρυθμό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι το βράδυ της Κυριακής θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η ψαλίδα της διαφοράς». Είπε επιπλέον ότι «οι καθαρές λύσεις βοηθούν, οι θέσεις του κ. Ανδρουλάκη τον τοποθετούν πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, περιθώριο συνεργασίας με τον κ. Ανδρουλάκη δεν υπάρχει».

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. έχει συνειδητοποιήσει ότι η ιστορία της αυτοδυναμίας για αυτήν δεν υπάρχει, η Ν.Δ. είναι πολιτικά απομονωμένη, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, η Ν.Δ. κυβέρνησε με την βοήθεια μιας επικοινωνιακής υπεροπλίας που προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο αλλά η ίδια η πραγματικότητα μας λέει ότι η ακρίβεια δεν μπόρεσε να περιοριστεί, ο πληθωρισμός και όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το εισόδημα των πολιτών μειώθηκε, στην υγεία τα πράγματα πάνε χειρότερα και θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μια γκρίζα ζώνη γύρω στο 12%, είναι μια βουβή ψήφος που έχει πρόσημο αντικυβερνητικό». «Εμείς δεν μιλάμε τώρα για συνεργασία, η ψήφιση της απλής αναλογικής δείχνει ότι πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας, η αντικειμενική βάση υπάρχει για τις συνεργασίες», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Τουρκικές εκλογές: Γιατί οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω

Τέλος ο κ. Πέτσας απάντησε πως «πιστεύω ότι το κύμα των αναποφάσιστων ουρλιάζει ότι θέλει σταθερότητα, με την πολιτική σας να συζητάτε με ανθρώπους που θέλουν να κλείσουν τις τράπεζες έχετε προκαλέσει έναν φόβο, αβεβαιότητα και για αυτό η Ν.Δ. ανεβαίνει, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην κεντροαριστερά στρέφονται σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις και οι κεντρώοι αναποφάσιστοι στρέφονται στην σιγουριά και στην βεβαιότητα που δίνει η προοπτική μιας κυβέρνησης της Ν.Δ.». Διερωτήθηκε επιπλέον: «Πώς να συνεργαστούμε με έναν άνθρωπο ο οποίος λέει ότι δεν θέλει πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος; Εμείς έχουμε ανοιχτές τις πόρτες σε όλα τα ρεύματα της κοινωνίας, ο κ. Ανδρουλάκης μόνος του κλείνει τις πόρτες».

Ο κ. Σκουρλέτης τέλος σχολίασε πως «απέναντι στον κανιβαλισμό που υπέστησαν οι πολίτες από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ το 2010 – 2015, το να μπορέσεις να σταθεροποιήσεις την οικονομία ήταν πραγματικός εξανθρωπισμός της».

Δείτε επίσης:

Θ. Πλεύρης – Γ. Βασιλειάδης στο Naftemporiki TV: Πώς αποτιμούν το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών