Skip to main content

Άκης Σκέρτσος: Θεσμικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ – «Βέλη» για debate και δημοσκοπήσεις

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Τηλεμαχία με όλα τα κόμματα που μετέχουν στη Βουλή» - Την Τετάρτη η παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ.

Δριμεία και εφ’ όλης της ύλης κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο Άκης Σκέρτσος στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αφότου ανέλαβε χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Εστιάζοντας ειδικότερα στο θέμα του debate ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για τηλεμαχία με όλα τα κόμματα που μετέχουν στη Βουλή.

Όπως είπε, σίγουρα θα δεξαχθεί ένα debate μέχρι τις 21 Μαΐου με τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Κάλεσε ταυτόχρονα τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει «την ανακολουθία της στάσης του που θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά όχι debate με άλλα κόμματα». Πρέπει να γίνει ντιμπέιτ με τα κόμματα που μετέχουν στη Βουλή και αυτό αφορά την ψήφο της πρώτης κάλπης, πρόσθεσε.

«Η στατιστική γελάει και η λογική κλαίει»

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων, έκανε λόγο για «θεσμικό κατήφορο» του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για «άκρως αντιεπιστημονική και απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων» τονίζοντας ότι επαφίεται στον ΣΕΔΕΑ αν θα αντιδράσει για αυτή την επίθεση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Αντιθέτως είναι εντελώς προβλέψιμος. Το ιδιος εκανε και το 2019 και επεσε εντελώς εξω. Άλλωστε η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο ‘λυσάρι’ κάθε πολιτικού λαϊκιστή ιδίως όταν χάνει» ανέφερε και στρέφοντας τα βέλη του στην Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε:

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε βέβαια  τραμπικά δριμύτερη. Είχε δηλώσει πως αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει η ‘προπαγάνδα’ της Ν.Δ. Τώρα μας αναλύει, επίσης με παγκόσμια πρωτοτυπία, ότι η ‘προπαγάνδα’ αυτή είναι: ο αριθμός τηλεμαχιών, ο χρόνος προβολής των κομμάτων και ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων. Την ενημερώνουμε ότι:

1.Υπάρχει ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για να ελέγχει το χρόνο προβολής των κομμάτων όπως συμβαίνει πάντα στις εκλογές.

2. Ότι τηλεμαχίες, με διάφορες μορφές διεξάγονται σταθερά στις εκλογές, οπως θα γινει και τωρα.

3. Όσο για την πρόταση περί υποχρεωτικής δημοσίευσης στοιχείων χωρίς στάθμιση από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τι να πει κανείς; Η στατιστική γελάει και η λογική κλαίει. Για να το πω απλά με μια εικόνα ώστε να αντιληφθούν όλοι τι είναι αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσίευση δημοσκοπήσεων με αστάθμητα δεδομένα, είναι σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα».

Κάλεσε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να προσέχει τι ζητά «διότι είναι πολύ πιθανό τα αστάθμητα δεδομένα να επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερες επιδόσεις για τον ίδιο».

Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος, «μόνη εξήγηση για αυτό τον θεσμικό και αντιεπιστημονικό κατήφορο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τις εκλογές αλλά  ασχολείται με το μετεκλογικό αφήγημα της καρέκλας του κ. Τσίπρα που άρχισε ήδη να τρίζει».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Ο κ. Τσίπρας δεν σταματάει να εκθέτει και να πλήττει και τη χώρα»

Εν όψει των εκλογών ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε αισιόδοξος «ότι οι πολίτες αφού συγκρίνουν, θα κρίνουν με γνώμονα το καλύτερο για τους ίδιους και τη χώρα» και «δεν  θα παραπλανηθούν από τα ψέματα, τη λάσπη και τα άδεια συνθήματα που θα μας πολιορκήσουν ξανά».

Επέκρινε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα ανέφερε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο. «Οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν έναν πρώην Πρωθυπουργό που πήγε στον Βερολίνο αναζητώντας διαπιστευτήρια ‘εξευρωπαϊσμού’ μέσω του Γερμανού καγκελάριου και κατέληξε να καταγγέλλει – γελώντας μάλιστα, την πατρίδα του πως δήθεν η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ και την Αστυνομία. Σε μια συγκυρία κρίσιμη για τα εθνικά θέματα δεν διστάζει να στοχοποιήσει εκ νέου κρίσιμους και ευαίσθητους για την εθνική και εσωτερική ασφάλεια κρατικούς οργανισμούς».

Κάλεσε στη συνέχεια τον κ. Τσίπρα «να καταθέσει στον εισαγγελέα τις όποιες αποδείξεις τεκμηριώνουν τις σαθρές καταγγελίες του» ειδάλλως – όπως τόνισε – οφείλει να ανασκευάσει.

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να πλήξει αντιπολιτευτικά την κυβέρνηση δεν σταματάει να εκθέτει τελικά και να πλήττει και τη χώρα και τη δημοκρατία. Αποτελεί εθνική, δημοκρατική και δυστυχώς και ηθική εξαίρεση» συμπλήρωσε.

Την Τετάρτη η παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Λιβαδειά και τη Θήβα. Την Τετάρτη το απόγευμα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στον Ελληνικό Κόσμο και την Παρασκευή θα αναχωρήσει για τους Δελφούς όπου στο πλαίσιο του φετινού Οικονομικού Φόρουμ θα έχει μια συζήτηση με τον διευθυντή ειδήσεων Βόρειας και Νότιας Αμερικής των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.

Το Σάββατο 29 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ιτέα, τη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και  το Αγρίνιο.

Aνακοινώσεις εντός της εβδομάδας για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρξει όνομα από το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό εντός της εβδομάδας.

Αναφορικά με σχετικές δηλώσεις του κ. Βελόπουλου, διέψευσε ότι υπάρχει προοπτική συνεργασίας της Ν.Δ. με βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, είπε ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων και ξεκαθάρισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το συγκεκριμένο κόμμα. Για τα περί «σχεδίου αποστασίας» που υποστηρίζει ο κ. Βελόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα εσωτερικά προβλήματα άλλων κομμάτων δείχνουν και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τυχόν κυβερνήσεις συνεργασίας με μικρότερα κόμματα.

«Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο Σουδάν»

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Σουδάν ο κ. Σκέρτσος είπε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση με ασφάλεια όλων των ομογενών από τη φλεγόμενη χώρα». Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Υπενθύμισε ακόμη πως το ελληνικό ΥΠΕΞ απομάκρυνε 12 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους – μεταξύ των οποίων και τους δύο τραυματισμένους ομογενείς. Επιπλέον μία ομάδα από 11 πολίτες ελληνικής καταγωγής έχει φτάσει στο Τζιμπουτί αργά τα μεσάνυχτα, είπε.

naftemporiki.gr