Skip to main content

Αξιολόγηση και προϋπολογισμός στο υπουργικό συμβούλιο

Η δεύτερη αξιολόγηση, ο κρατικός προϋπολογισμός, αλλά και ζητήματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου -τον οποίο αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης- βρέθηκαν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου της Κυριακής, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, στο χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνονται ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και ο συντονισμός των κυβερνητικών επιτροπών μεγάλων έργων και αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρότρυνε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να λειτουργούν με αλληλεγγύη, συλλογικά και συντονισμένα. Για το ίδιο ζήτημα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σημείωσε ότι η συλλογική λειτουργία δεν είναι μόνο θέμα δομών, αλλά και αλληλεγγύης και καλής συνεννόησης μεταξύ των υπουργών.

Διαψεύδει τα περί δημοσιονομικού κενού ενός δισ. το Μαξίμου

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μίλησαν επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, με τον τελευταίο να επισημαίνει ότι υπάρχει υπεραπόδοση εσόδων. Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέψευσαν εξάλλου δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό ύψους ενός δισ. ευρώ.

 Αναφορικά με τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, οι κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η μετάθεσή της για την Πέμπτη, οφείλεται στην αλλαγή της σύνθεσης της Διάσκεψης λόγω της υπουργοποίησης μελών της. Καταλήγοντας, οι ίδιοι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει την επαναφορά της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ