Skip to main content

ΔΕΘ: Περίπτερο 12 καλεί περίπτερο 13

Από την έντυπη έκδοση 

Της Ειρήνης Σακελλάρη
[email protected]

Στο νούμερο 13 φαίνεται πως επιχειρεί να «ποντάρει» η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον περίπτερο στη φετινή ΔΕΘ όπου τα χρώματα της αστερόεσσας θα κυριαρχήσουν έπειτα από μια μακρά και μεγάλη αποχή από το 2008 και εντεύθεν.

60 αμερικανικές εταιρείες με παρουσία ως επί το πλείστον στην Ελλάδα -και κάποιες χωρίς-, χρηματοοικονομικές, εμπορικές, πληροφορικής και άλλες, προγραμματίζουν να δώσουν ένα ηχηρό «παρών» στην 83η ΔΕΘ.

Η πολιτική θα συναντηθεί ύστερα από πολύ καιρό με το επιχειρείν. 

Στο πλαίσιο της αμερικανικής επιχειρηματικής «απόβασης», στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί υψηλόβαθμη κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, αλλά και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, καθώς και μεμονωμένοι CEOs μεγάλων εταιρειών, προκειμένου να σηματοδοτήσουν το δυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή.

Και αν και ο «πήχης» των προσδοκιών εδώ και χρόνια έπαψε να είναι μεγάλος σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα παρόμοιων εγχειρημάτων, θα πρέπει να σημειωθεί πως εκεί κοντά στο περίπτερο 13 (τυχερό ή όχι θα το δούμε) αναπτύσσεται το περίπτερο 12: Ένα θεματικό πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας με περισσότερες από 100 start-ups από όλη την Ελλάδα. Και ποιος ξέρει… Τέτοιες συναντήσεις μπορεί να τύχει να αναδείξουν όσα δεν άφησε η κρίση επί σειρά ετών να αναδειχθούν από τις προσπάθειες πολλών νέων επιχειρηματιών.