Skip to main content

Νυστέρι, παρακαλώ

(EUROKINISSI)

9.02 παίρνεις το φάκελο και σου ζητά συγγνώμη

«Η οικοδόμηση του νέου ΕΣΥ είναι πράγματι ένα τιτάνειο έργο. Βήμα-βήμα, όμως, το ΕΣΥ αλλάζει», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», όπου ανακαινίζεται το ΤΕΠ, και είναι «πάρα πολύ σημαντικό να αναλογιζόμαστε ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται» από ευρωπαϊκές ροές, γιατί έχουμε και ευρωεκλογές.

Δαγκωτό στην υγειονομικό της αντοχής, που την πρώτη του μήνα, σε έναν διάδρομο αδιάβατο από τον κόσμο, ζέστη, σουξέ στα γκισέ, που για να φτάσεις έπρεπε ανθρώπινα εμπόδια να ξεπεράσεις, κάνει τη δουλειά της με την καρδιά της. Θέλει να κάνει τη δουλειά της. Δεν έμαθα το όνομά της. Εκτίμησα ξανά τη μεγάλη αξία των μικρών πραγμάτων. «Μην ανησυχείτε, θα φροντίσω αύριο το πρωί στις 9 να έχετε τα αποτελέσματα, για να προχωρήσετε στην άλλη εξέταση».

9.02 παίρνεις το φάκελο και σου ζητά συγγνώμη, γιατί ο εκτυπωτής, τι να λέμε, «μπουκώνει». Δεν είναι μόνη, είναι πολλοί που αγαπούν την κακοπληρωμένη τους δουλειά. Δεν παίρνει γιατρειά. Νιώθω την ανάγκη να της πω να φύγει και από το νοσοκομείο και από τη χώρα, μα ντράπηκα. Το βλέμμα αποθεμάτων.

Σε ραντεβού-που μπορεί να μην κλειστεί τελικά- εμπορευμάτων, πληρώνεις από σταθερό 0,83 ευρώ ανά λεπτό, από κινητό 1,31 ευρώ το πρώτο λεπτό και μετά ανά δευτερόλεπτο και μέσω διαδικτύου 0,68 ανά γραπτό μήνυμα.

Πρίμα, ακόμη και στα αντικαρκινικά Αθηνών και Πειραιά, για το απλό να πέφτει χρήμα.

Ξέχασα, το ΕΣΥ αλλάζει βήμα-βήμα. «Σκέψη που μέσα της όλα έξυπνα και ορθά,/γνωρίζει τί ζητά,/ πού πάει,/ δε σταματάει,/…Κάποιος περπατάει».

Πού πάει; «Βαριά και αποφασιστικά ένα βήμα, πώς πατάει!» Τις λέξεις τσαλαπατάει. Το «επείγον», το «τακτικό», το εκτός λίστας περιστατικό, τοπίο θολό… Μα, σε ασθενή ογκολογικό χειρουργείο επί πληρωμή απογευματινό; Οι ορισμοί κάνουν τρύπες που ξερνάνε φλέγμα. Νυστέρι, παρακαλώ…