Skip to main content

«Ναυτεμπορική» σημαίνει γεγονός

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το «Δελτίον» των αδελφών Πάνου και Τζώρτζη Αθανασιάδη αποτέλεσε τον προάγγελο της «Ναυτεμπορικής».

8 Μαρτίου του 1924 κυκλοφόρησε το πρώτο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον Πειραιώς», πρωτοπόρο για την εποχή του φύλλο, εργαλείο χρηστικό – ενημερωτικό για τους «κατοικούντες» στον Πειραιά και όχι μόνο. «Βίβλος» για τους ανθρώπους της αγοράς που άνοιγαν τότε τα «πανιά» τους, συναλλασσόμενοι, μέσα από τις θάλασσες του κόσμου.

Το «Δελτίον» των αδελφών Πάνου και Τζώρτζη Αθανασιάδη αποτέλεσε τον προάγγελο της «Ναυτεμπορικής».

100 χρόνια μετά, η «Ναυτεμπορική», έχοντας ταξιδέψει σε ήρεμες και ταραχώδεις θάλασσες, έχοντας ζήσει την «αρμύρα» της ειδησεογραφίας, έχοντας «χύσει» τόνους μελάνι, συνεχίζει χτίζοντας στενές – διαδραστικές σχέσεις με το αναγνωστικό κοινό. «Φλερτάρει» καθημερινά με το παραδοσιακό και το σύγχρονο, «γράφει» στο χαρτί, πρωταγωνιστεί στο διαδίκτυο, πρωτοπορεί στην τηλεόραση.

Πάνω απ’ όλα όμως επενδύει -σε πείσμα των καιρών- στην αξιοπιστία, στην τήρηση ίσων αποστάσεων, στη διεισδυτική ανάλυση, στην παρεμβατική γραφή, στον καυστικό δημοσιογραφικό λόγο.

Υπό τη στήριξη της οικογένειας Μελισσανίδη, εφημερίδα, site, τηλεόραση, τιμώντας την πολυετή ιστορία του σήματος «Ναυτεμπορική», ανοίγουν σήμερα ένα νέο κεφάλαιο, έναν νέο αιώνα δημοσιογραφικής δράσης, με μοναδική υπόσχεση τον σεβασμό του αναγνώστη. Τον σεβασμό του πολίτη, του εργαζόμενου, του επιχειρηματία που διψά για την πραγματική διάσταση της είδησης. Που αναζητεί στην εποχή των fake news το γεγονός.

Διότι «Ναυτεμπορική» σημαίνει ΓΕΓΟΝΟΣ! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!