Skip to main content

Επιμονή στο παράδοξο

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Πρώτο παράδοξο λοιπόν, το γεγονός ότι η προσοχή των πολιτικών κομμάτων εστιάζει στη συγκρότηση κυβέρνησης κυρίως με βάση το σενάριο της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης

Δεν είναι λίγα τα πολιτικά παράδοξα στον… δρόμο για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο προεκλογικός χρόνος τρέχει, είναι πλέον πολύτιμος για τους υποψηφίους και τους μηχανισμούς τους ώστε να επικοινωνήσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους, εν τούτοις οι ειδήσεις που ξεχωρίζουν μόνο με το ορθόδοξο δεν… φλερτάρουν.

Πρώτο παράδοξο λοιπόν, το γεγονός ότι η προσοχή των πολιτικών κομμάτων εστιάζει στη συγκρότηση κυβέρνησης κυρίως με βάση το σενάριο της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης. Οι πολιτικοί φαίνεται να «προσπερνούν» τις εκλογές της 21ης Μαΐου, υποβαθμίζοντας με τη στάση τους αυτή την αξία και τη σημασία της λαϊκής ψήφου, καθότι προεξοφλούν σε μεγάλο βαθμό το σχετικό αποτέλεσμα.

Παράδοξο δεύτερο, αμφισβητούνται οι πρόεδροι των δύο πρώτων σε δύναμη κομμάτων από τον πρόεδρο του τρίτου, ο οποίος δήλωσε ότι θα δεχθεί να συμμαχήσει με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εφόσον για πρωθυπουργός προταθεί τρίτο πολιτικό πρόσωπο.

Παράδοξο τρίτο, στο πολιτικό σκηνικό συζητείται έντονα το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων» ή και «κυβέρνησης μειοψηφίας». Υπάρχουν, κατά συνέπεια, πολιτικοί που δεν αισθάνονται σίγουροι για την εκλογική νίκη, επικοινωνούν δημόσια τη θέση τους και παράλληλα… στρώνουν το χαλί για την επόμενη μέρα.

Παράδοξο τέταρτο, η προεκλογική επικαιρότητα έχει κολλήσει σε ένα άκρως σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα, αυτό του Γεωργούλη, το οποίο ωστόσο στη βάση του είναι ποινικό, δευτερευόντως πολιτικό και ουχί προεκλογικό.

Το είπαμε και το ξαναλέμε, πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην προεκλογική ατζέντα των κομμάτων…