Skip to main content

Το Ιράν κατέσχεσε τάνκερ στον κόλπο του Ομάν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Υποστηρίζει ότι μετέφερε 6 εκατ. λίτρα λαθραίου καυσίμου ντίζελ - Στο πλοίο επέβαιναν ναυτικοί από την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στην κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου στον κόλπο του Ομάν, που φέρεται να μετέφερε λαθραίο ντίζελ, προχώρησε το Ιράν, μετέδωσαν την Παρασκευή τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένα τάνκερ που μετέφερε έξι εκατομμύρια λίτρα λαθραίου καυσίμου ντίζελ αναχαιτίστηκε στον κόλπο του Ομάν», σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars που επικαλείται αξιωματούχο της νότιας επαρχίας Ορμοζγκάν.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν ναυτικοί από την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές, είχε απενεργοποιήσει τα συστήματα αναγνώρισης, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB δεν ανέφερε το όνομα του πλοίου ούτε την χώρα προέλευσής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από δύο ημέρες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αμερικανικές δυνάμεις κατέσχεσαν ένα μεγάλο τάνκερ στην Καραϊβική, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση πετρελαίου από τη Βενεζουέλα και το Ιράν, που υπόκειται σε κυρώσεις.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.