Skip to main content

Κορυφαίοι πλοιοκτήτες θα παρέμβουν στις εργασίες του 8ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής

Το συνέδριο θα λάβει χώρα Τετάρτη 15 Μαίου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι στις Πέτρινες Αποθήκες του ΟΛΠ

Κορυφαίοι πλοιοκτήτες θα παρέμβουν στις εργασίες του 8ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής, που θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στις Πέτρινες Αποθήκες του ΟΛΠ.

Κορυφαίοι Έλληνες πλοιοκτήτες μεταξύ των οποίων οι κ.κ Γιώργος Προκοπίου, δρ. Νίκος Τσάκος και Χάρης Βαφειάς θα λάβουν το λόγο στη διάρκεια των εργασιών του 8ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Μαίου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι στις Πέτρινες Αποθήκες του ΟΛΠ.

Η ατζέντα

Οι παρεμβάσεις τους αναμένεται να δώσουν το έναυσμα για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση, που αφορά τις κρίσιμες αποφάσεις που καλείτε να λάβει τα επόμενα χρόνια η ναυτιλιακή βιομηχανία, και ο ελληνικός εφοπλισμός, η μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου.

Κρίσιμα θέματα που αφορούν το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, την πράσινη μετάβαση, τις ναυπηγήσεις, τις εξελίξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο, τον τραπεζικό δανεισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνική νοημοσύνη.

8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής: Οι κρίσιμες αποφάσεις

Ανάμεσα στις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι και θέματα αιχμής της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα στο πάνελ των πλοιοκτητών θα παρέμβουν οι κ.κ: 

Γιώργος Προκοπίου, πλοιοκτήτης, ιδρυτής των εταιρειών Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas,

Γιώργος Προκοπίου – INTIME NEWS/Λιάκος Γιάννης

Δρ. Νίκος Τσάκος, ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation (TEN) Limited

Χάρης Βαφειάς, ιδρυτής StealthGas, Imperial Petroleum, C3iS.

Paterakis Photo/ Νίκη Πατεράκη

Συντονιστής θα είναι ο κ. Φαίδων Τομάζος, co-founder και Managing Director της Cass Technava.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα θέματα που απασχολούν τους πλοιοκτήτες, όπως οι επιλογές ναυπήγησης νέων πλοίων σε σχέση με τα μέτρα που έρχονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, το  ευρύτερο κανονιστικό πλαίσιο, οι τάσεις στις διεθνείς αγορές και πώς αυτές επηρεάζουν τις ναυλαγορές.

Η ναυτιλία καλείται να προσαρμοστεί σε ένα υψηλά ρυθμιζόμενο περιβάλλον ύστερα από φυσικές καταστροφές, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση του κόστους.

Το 8ο ναυτιλιακό συνέδριο της Ναυτεμπορικής αναμένεται να έχει έντονο ενδιαφέρον καθώς σημαίνουσες προσωπικότητες της ναυτιλιακής κοινότητας θα παρέμβουν και στα υπόλοιπα panels.