Skip to main content

Έκλεισε η συμφωνία συγχώνευσης GasLog – GasLog Partners

Σε 10 ημέρες η διαγραφή των κοινών μετοχών της GasLog Partners από το NYSE.

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συγχώνευση μεταξύ GasLog και GasLog Partners, συμφερόντων Πήτερ Λιβανού, εξέλιξη που θα οδηγήσει τις κοινές μετοχές της τελευταίας εκτός του αμερικανικού χρηματιστηριακού ταμπλό τις επόμενες 10 ημέρες.

H σημερινή ανακοίνωση έρχεται κατόπιν της έγκρισης που έδωσε η πλειοψηφία των μετόχων στη συμφωνία κατά την ειδική συνέλευση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών της GasLog Partners θα διακοπεί με άμεση ισχύ και η διαγραφή τους από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) αναμένεται σε περίπου 10 ημέρες.

Στον αντίποδα, οι προνομιούχες μετοχές της εταιρείας 8.625% Series A, 8.200% Series B και 8.500% Series C θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο NYSE.

Η πρόθεση συγχώνευσης ανάμεσα στις δύο εταιρείες είχε γνωστοποιηθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται ότι το τελικό τίμημα της συμφωνίας αυξήθηκε στα 8,65 δολάρια ανά μετοχή, από 7,70 δολάρια ανά μετοχή που ήταν το αρχικά προσφερόμενο τίμημα.

Η τιμή, στην οποία έκλεισε η συμφωνία, περιλαμβάνει μια ειδική διανομή μερίσματος από την GasLog Partners, ύψους 3,28 δολαρίων ανά κοινή μετοχή σε μετρητά και το υπόλοιπο θα καταβληθεί από την GasLog ως αντάλλαγμα συγχώνευσης κατά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2021 διαγράφηκαν από το NYSE οι κοινές μετοχές της GasLog, στον απόηχο της συμφωνίας συγχώνευσης με τον ενεργειακό βραχίονα του επενδυτικού fund BlackRock.

O στόλος των GasLog και GasLog Partners αποτελείται από 35 πλοία μεταφοράς LNG, ενώ η πρώτη διενεργεί και ναυπηγικό πρόγραμμα για τέσσερα ακόμη βαπόρια.