Skip to main content

ΟΛΘ: Για πρώτη φορά ταυτόχρονος ελλιμενισμός δυο μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

Σε λειτουργία τέθηκε ο νέος επιβατικός σταθμός στην ανακαινισμένη Αποθήκη 8

Μια σημαντική ημέρα – αν και Κυριακή – είναι η σημερινή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς χάρη στην ανακαίνιση της Αποθήκης 8 και τη μετατροπή της σε Επιβατικό Σταθμό, σήμερα το πρωί κατέπλευσαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα δυο μεγάλα κρουαζιερόπλοια στον ΟΛΘ, συγκεκριμένα το «EUROPA 2» της Hapag Lloyd Cruises και το «Celestryal Crystal» της Celestyal Cruises.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι όπως γνωστοποίησε σχετικά σε δηλώσεις του ο ναυτιλιακός πράκτορας, Κυριάκος Καλής, διευθυντής της εταιρείας Cosmatos Shipping, το «EUROPA 2» (σ.σ. ιδιοκτησίας της εταιρείας Hapag Lloyd Cruises) έδεσε σήμερα στον ΟΛΘ για πρώτη φορά μετά το 2016. Το πλοίο διαστάσεων 230 μ. μήκος και 30 μ. πλάτος μεταφέρει 500 επιβάτες, εκ των οποίων οι 450 Γερμανοί και οι υπόλοιποι Αυστριακοί και Ελβετοί, καθώς επίσης και 350μελές πλήρωμα. Αφετηρία της συγκεκριμένης κρουαζιέρας ήταν η Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαΐου, ενώ απόψε το πλοίο θα αναχωρήσει για Σκιάθο και Βόλο και επόμενοι σταθμοί είναι η Μύκονος, η Πάρος, το Ναύπλιο και η Ύδρα και η κρουαζιέρα θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουνίου στον Πειραιά. Το ίδιο ναυτικό πρακτορείο φέρνει στον ΟΛΘ, επίσης, στις 18 Ιουνίου το κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Infinity», μήκους 330 μ., με 1.000 επιβάτες.

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα γιατί για πρώτη φορά υποδεχόμαστε ταυτόχρονα δυο κρουαζιερόπλοια σε δυο διαφορετικούς επιβατικούς σταθμούς. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της αύξησης της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη, σήμερα όπως βλέπετε εγκαινιάσαμε τον ανακαινισμένο επιβατικό σταθμό» (σ.σ. Αποθήκη 8 του ΟΛΘ), τόνισε από σχετικά ο εκτελεστικός πρόεδρος του δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος. Η κρουαζιέρα, πρόσθεσε ο κ.Λιάγκος, είναι ένα προϊόν το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και επισήμανε ότι σύμφωνα με σχετική πρόσφατη έρευνα, το 92% των επιβατών κρουαζιέρας συστήνει σε άλλους μετά τη Θεσσαλονίκη, κάτι που όπως πρόσθεσε δείχνει από μόνο του την αύξηση η οποία θα επέλθει κατά την άποψή του τα επόμενα χρόνια.

Την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΟΛΘ Α.Ε., που οδήγησε στο σημερινμό αποτέλεσμα, επισήμναν από την πλευρά τους η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που υποδέχτηκαν τους επιβάτες τους «EUROPA 2» στον νέο επιβατικό σταθμό με παραδοσιακά κουλούρια και γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, ενώ μέλη της Ακαδημίας Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης χόρεψαν γνωστά ελαφρολαϊκά και ζεϊμπέκικα τραγούδια, όπως το «Όμορφη Θεσσαλονίκη» και το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας».

Θ.Ρήγα, Κ.Ζέρβας, Β.Πατουλίδου, Αθ.Λιάγκος

Η εικόνα ενός κρουζερόπλοιου στο λιμάνι της πόλης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ζέρβας, είναι κάτι το συνηθισμένο «αλλά το να έχουμε δυο μαζί είναι κάτι που γίνεται για πρώτη, αλλά πλέον δεν πρέπει να μας εκπλήσσει όλη αυτή η επιτυχία της πόλης, χάρη στη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΟΛΘ Α.Ε.». Όπως πρόσθεσε φέτος αναμένονται περί τους 70.000 επιβάτες κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και «η Θεσσαλονίκη έχει μπει στον χάρτη της επισκεψιμότητας από παντού, από όλα τα μέρη του κόσμου».