Skip to main content

Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου: Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Κυρίαρχη η θεματική της θάλασσας

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, το οποίο ιδρύθηκε με βάση το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και τη συνέχιση του κοινωφελούς της έργου προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία, ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Το Πρόγραμμα, με κυρίαρχη τη θεματική της θάλασσας, στοχεύει στην προώθηση της ναυτοσύνης και τη στήριξη της νέας γενιάς που αναζητά ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε ναυτικά επαγγέλματα.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, απευθύνεται σε νεοεισαχθέντες/-είσες σπουδαστές/στριες Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που θα γίνουν δεκτοί/-ές για παρακολούθηση προγράμματος σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι υποτροφίες θα καλύψουν ετησίως έξοδα διαβίωσης συνολικά για τα τρία (3) έτη ακαδημαϊκής φοίτησης (εξαιρείται το έτος πρακτικής εξάσκησης).

Η Προκήρυξη του 1ου Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.foundationaim.org), μαζί με το πλήρες υποστηρικτικό υλικό, εντός μίας εβδομάδας από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων. Η αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος με ημερομηνία έναρξης και προθεσμία υποβολής που θα ανακοινωθούν στο κείμενο της Προκήρυξης.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών σχεδιάστηκε κατόπιν χαρτογράφησης των υφιστάμενων προγραμμάτων υποτροφιών στην Ελλάδα σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στον τομέα των υποτροφιών επιπέδου προπτυχιακών σπουδών. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Υποτροφιών εμπεριέχει στοιχεία κοινωνικής πρωτοτυπίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς δεν έχει καταγραφεί άλλη συστηματική χορήγηση υποτροφιών στο σύνολο των ΑΕΝ από θεσμικό δωρητή.

Η χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές/στριες στις ΑΕΝ, συνάδει με το όραμα της Αθηνάς Ι. Μαρτίνου για την προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης, μέσω της υποστήριξης, με ίσες ευκαιρίες, εκείνων που αποφασίζουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη θάλασσα.

Σχετικά με το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου ιδρύθηκε με σκοπό την ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών με δράση στην Ελλάδα καθώς και την υλοποίηση Προγράμματος Υποτροφιών. Η κοινωφελής δράση του ιδρύματος έχει πανελλαδική εμβέλεια και διατομεακή κάλυψη, δίνοντας έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με τη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, και υποτροφίες με κυρίαρχη τη θεματική της θάλασσας. Το Ίδρυμα δεν παρέχει δωρεές σε μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα (εξαίρεση αποτελεί το Πρόγραμμα Υποτροφιών).