Skip to main content

Στη Neptune Maritime Leasing η Costamare με επένδυση μέχρι 200 εκατ. δολάρια

costamare.com

Η εταιρεία συμφερόντων Κωστή Κωνσταντακόπουλου, που είναι εισηγμένη στο NYSE, επενδύει στη Neptune Leasing

Ο κύριος επενδυτής της Neptune Maritime Leasing  μέσω της επένδυσης ποσού έως 200 εκατ. δολαρίων, γίνεται η Costamare. Η εταιρεία συμφερόντων Κωστή Κωνσταντακόπουλου, που είναι εισηγμένη στο NYSE, επενδύει στη Neptune Leasing η οποία μια πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδοτικής μίσθωσης με αναπτυξιακό προσανατολισμό που παρέχει ευέλικτες λύσεις χρηματοδότησης σε πλοιοκτήτες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2021 από τον κ. Χάρη Αντωνίου, με μεγάλη εμπειρία στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση, ο οποίος θα συνεχίσει ως διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Βασίλης Μαντζαβίνος, έμπειρος ναυτιλιακός τραπεζίτης, θα διοριστεί, μεταξύ άλλων, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Neptune Leasing εκ μέρους της Costamare. Η Costamare θα συνεργαστεί σε αυτό το εγχείρημα με τον βασικό επενδυτή της Neptune Leasing, το Latsco Family Office,  της οικογένειας της κας . Μαριάννας Ι. Λάτση, το οποίο επίσης αυξάνει την επένδυσή του στη Neptune Leasing.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες αξίες των περιουσιακών στοιχείων, η Costamare πιστεύει ότι η επένδυση στη Neptune Leasing αποτελεί ιδανικη επιλογή για την αυξημένη ρευστότητα της εταιρείας και αναμένεται να προσφέρει υγιείς αποδόσεις σε αποδεκτά επίπεδα κινδύνου. Το νέο εγχείρημα έχει συνέργεια με την υφιστάμενη πλατφόρμα πλοιοκτησίας και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις ισχυρές σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί τις τελευταίες δεκαετίες με πλοιοκτήτες και εμπορικούς δανειστές στον τομέα της χρηματοδότησης πλοίων.

Η Costamare Inc. είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως ναυτιλιακές εταιρείες πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου. Η εταιρεία έχει 49 χρόνια ιστορίας στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία και διαθέτει στόλο 72 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας περίπου 531.000 TEU (συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου που έχουμε συμφωνηθεί η πώλησή του) και 45 πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου συνολικής χωρητικότητας περίπου 2.436.000 DWT. Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια επιχειρησιακή πλατφόρμα χύδην ξηρού φορτίου, η οποία ναυλώνει/εκμισθώνει πλοία χύδην ξηρού φορτίου, συνάπτει συμβάσεις μεταφοράς και χρησιμοποιεί λύσεις αντιστάθμισης κινδύνου.