Skip to main content

ΠΝΟ: «Απλά προειδοποιητική» η 48ωρη απεργία – Ζητεί «ξεκάθαρες λύσεις» από πλοιοκτήτες, ΥΝΑΝΠ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι ναυτεργάτες ζητούν άμεση συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων.

Την πλήρη ικανοποίησή της για την επιτυχία της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας της σε όλα τα πλοία στις 8-9/2 εκφράζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε μια πρώτη  αποτίμηση της κινητοποίησης, που είχε ως στόχο αφενός την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αφετέρου «την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων σχετικά με τις οργανικές συνθέσεις και την προστασία των ανέργων ναυτικών».

Η ΠΝΟ ευχαριστεί τα πληρώματα των πλοίων κι όλους τους ναυτεργάτες, «οι οποίοι καθολικά, μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημά τους, συσπειρωμένοι γύρω από τη διοίκηση της ομοσπονδίας και επιβεβαίωσαν περίτρανα με τη στάση τους ότι δεν περνάνε οι όποιες μεθοδεύσεις και απειλές από όπου και αν προέρχονται».

Η ομοσπονδία εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η εργοδοτική πλευρά και η πολιτεία έχουν λάβει τα μηνύματα της προειδοποιητικής αυτής απεργίας της και ότι «θα αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για την αντιμετώπιση και επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών».

Όπως επισημαίνει, τα θέματα της ανανέωσης των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις και η προστασία των ανέργων ναυτικών είναι, και  παραμένουν, στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΠΝΟ ζητεί άμεση συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και αναμένει «ξεκάθαρες λύσεις και τοποθετήσεις» και από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκη, ούτως ώστε, αφού εκτιμηθούν από τη διοίκηση της ομοσπονδίας, να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία της.

«Η 48ωρη απεργία μας ήταν απλά προειδοποιητική και σηματοδοτεί την έναρξη νέων αγώνων. Από την ίδια την εργοδοτική πλευρά και από τον κ. υπουργό εξαρτάται η επανέναρξη και η διάρκειά τους.

Τα προβλήματα είναι κατεπείγοντα και ζητούν άμεσες προσεγγίσεις και ουσιαστικές λύσεις» τονίζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και βρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα  της ομοσπονδίας για νέους αγώνες.

«Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα μας» αναφέρει η ΠΝΟ.