Skip to main content

Αμερικανός πρέσβης στο Propeller Club: Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Ελπιδοφόρα και με θέρμη για τη διατήρηση των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, μίλησε ο Πρόεδρος του Propeller Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η κοπή πίτας του Propeller Club Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων “Καρυάτιδες” του ξενοδοχείου Grand Hyatt, παρουσία 370 εκλεκτών καλεσμένων.

Στην εκδήλωση δήλωσαν το «παρών» εκλεκτά μέλη του Propeller Club Πειραιά, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο των επιχειρήσεων και της ναυτιλίας. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών και Επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club, Πειραιά, George Tsunis, o Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου Κατερίνα Μονογυιού, Γιώργος Κουμουτσάκος και Νόνη Δούνια, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ν., Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο Αρχηγός Στόλου Π.Ν., Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, ο Αρχηγός Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης καθώς και ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. Γιώργος Πατέρας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Γενική Γραμματέας του Club, Δανάη Μπεζαντάκου, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και εξέφρασε τις ευχές της για τη νέα χρονιά.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Propeller Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης ευχήθηκε με τη σειρά του για μια καλή χρονιά με ευημερία τόσο για τη Ναυτιλία όσο και για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, μίλησε ελπιδοφόρα και με θέρμη για τη διατήρηση των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση και ανάπτυξη του φιλανθρωπικού έργου του Ρropeller, το οποίο βρίσκεται πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Club, δηλώνοντας συγκεκριμένα:

«Απόψε ανακοινώνουμε 17 δωρεές, 22 υποτροφίες και 4 τεχνικά σεμινάρια προς Ιδρύματα που επιτελούν σημαντικό έργο στη χώρα μας και προς τους αριστούχους νέους και νέες. Ένα πρόγραμμα αξίας 40% υψηλότερο από την προηγούμενη χρήση».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών και Επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club, Πειραιά, George Tsunis, ο οποίος δήλωσε:

«Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, χάρη στα κοινά ενδιαφέροντα που απολαμβάνουμε με την ελληνική κυβέρνηση και με οργανισμούς όπως το Propeller Club. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κωστή Φραγκούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη φανταστική συνεργασία κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και την οποία ανυπομονώ να συνεχίσουμε το 2023.  Κρατώντας τις ελπίδες ψηλά για το νέο έτος, είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας σε ναυτιλιακά θέματα θα είναι απαραίτητη για τις νέες παγκόσμιες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε μαζί».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Ελλάδα ανήκει και εξαρτάται από τη θάλασσα. Η κοινωνία και μαζί με αυτήν και ο κόσμος της ναυτιλίας αναγνωρίζουν καθημερινά το διαρθρωτικό έργο που επιτελούμε. 

Γνωρίζουμε τις θετικές του επιδράσεις και είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να το συνεχίσουμε, αλλά και να το βελτιώνουμε συνεχώς προς όφελος όλων μας».

Τέλος, από τον χώρο της Παιδείας, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε τα εξής:

«Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει τη στήριξη του τομέα της ναυτιλίας, του θεμελιώδους αυτού πυλώνα της οικονομίας μας, μέσα από σπουδές στην επαγγελματική και πανεπιστημιακή εκπαίδευση που λαμβάνουν υπόψιν τους τις πραγματικές ανάγκες του σημαντικού αυτού κλάδου. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα: ιδρύσαμε πολύ πρόσφατα νέα Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης που ανάμεσα σε άλλες ειδικότητες προσφέρει και αυτήν του καραβομαραγκού».

Η παραδοσιακή ελληνική πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ευλογήθηκε από Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Πατέρα Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε τη Μητρόπολη Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν από την Πρόεδρο Δωρεών & Υποτροφιών του Club, Κατερίνα Σταθοπούλου, οι παρακάτω δωρεές, υποτροφίες και τεχνικά σεμινάρια :

Δωρεές:

3ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Α WOMAN CAN BE 

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΛΕΠΑΠ              

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ      

ΌΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ       

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ            

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Υποτροφίες :

Στις κυρίες Σπυριδούλα Ράπτη, Μαρία-Μαρίνα Βατμανίδου, Λαμπρινή Καϊάφα και στον κύριο Παναγιώτη-Άγγελο Παπαθανασίου, της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Στον κύριο Δημήτρη Σμετή και στην κυρία Ντανιέλλα Καραματίδου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην κυρία Χρυσούλα Κυρίκου και στον κύριο Αριστείδη Μακρή, του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στον κύριο Γιώργο-Ορφέα Τσικουράκη, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον κύριο Νικόλαο Φατσή και στην κυρία Εμμανουέλα-Μαρία Στείρου, του Λιβανείου Λυκείου.

Στις κυρίες Αγγελική Κόκκαλη και Ραφαέλα-Αργυρώ Μυλωνά, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την οποία εκπροσώπησε η κυρία Λίλα Ζήζουλα.

Στον Οργανισμό Fulbright.

Στην κυρία Μαριάννα Μάντζαρη και στου κυρίους Μιχάλη Πυθαρούλη και Σπύρο Δρακόπουλο, του Alba Graduate Business School.

Στους κυρίους Φανούριο Παυλίδη και Πρόδρομο Λασκαρίδη, του BCA College.

Στην κυρία Παναγιώτα-Φανή Παπαδάκου και στους κυρίους Χαράλαμπο Κατσίμπρη, Δημήτρη Νάνο και Γιώργο Πετρόπουλο, της MAN Energy Solutions.

Στην κυρία Παναγιώτα-Φανή Παπαδάκου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

H νέα γενιά έδωσε το χαρούμενο, αισιόδοξο στίγμα της βραδιάς, με τους μαθητές του Pierce College, Deree College και του Σχολείου της Αμερικανικής Κοινότητας ACS Αthens να παρουσιάζουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και τραγούδια.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με cocktail, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.