Skip to main content

Γιόρτασε και στην Ελλάδα τα 100 χρόνια λειτουργίας του το American Club

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Υπό τους ήχους του «ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» του Μάνου Λοΐζου  αλλά και του «That’s Life» του Φράνκ Σινάτρα, το American P & I Club, γιόρτασε και στην Ελλάδα, την Παρασκευή 8/12, σε μία λαμπρή τελετή στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» τα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Παραβρέθηκαν εκατοντάδες καλεσμένοι εκπροσωπώντας μέλη πλοιοκτήτες και ναυλωτές, μεσίτες, εκπρόσωποι ναυτιλιακών οργανισμών. Η κα Δωροθέα Ιωάννου, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ανάπτυξης του American P&I Club, πήρε αρχικά τον λόγο και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενώ ο κ. Joseph E.M. Hughes  πρόεδρος και CEO του American Club  αναφέρθηκε στους στενούς δεσμού του Club με την ελληνική ναυτιλία και τον Πειραιά.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν όταν ο  κ. Vincent J. Solarino, President και Chief Operating Officer, μαζί με τα στελέχη του American Club στην Ελλάδα, τραγούδησαν το «That’s Life» του Σινάτρα.

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 το American Club κάλυπτε γα τους κινδύνους P&I (Προστασίας και Αποζημίωσης, Protection & Indemnity) πλοία συνολικής χωρητικότητας 17 εκατ. gt και για τους κινδύνους Νομικής Προστασίας (Freight, Demurrage & Defense – FD&D) πλοία συνολικής χωρητικότητας 11 εκατ. gt, με τα συνολικά μικτά ασφάλιστρα να φθάνουν τα 85 εκατ. δολ.