Skip to main content

Γερμανία: Πέντε τραυματίες από πυρκαγιά σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Έσση

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χέπενχαϊμ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά. «Ένας άνθρωπος που προσπάθησε να σωθεί πηδώντας από ένα παράθυρο στον δεύτερο όροφο τραυματίστηκε σοβαρά», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κριστιάνε Κόμπους. Τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίζουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα καθώς εισέπνευσαν καπνό, πρόσθεσε η ίδια.

Στο τριώροφο κτίριο φιλοξενούνται πάνω από 60 πρόσφυγες από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Σομαλία και η Αιθιοπία.

Όπως ανέφερε η Κόμπους, βάσει των αρχικών ευρημάτων (της έρευνας) η φωτιά εκδηλώθηκε πίσω από την πόρτα της εισόδου από άγνωστο λόγο». Η αστυνομία και η κρατιδιακή εισαγγελία άρχισαν έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

Στη Γερμανία, όπου οι αρχές αναμένουν πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα υποδεχθεί η χώρα φέτος θα τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2014, φθάνοντας τους 800.000, καταγράφεται τους τελευταίους μήνες έξαρση των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι περισσότερες από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία έχουν στοχοθετήσει άδεια κτήρια ή κτήρια που υποβάλλονταν σε μετατροπές για να γίνουν κέντρα υποδοχής. Ωστόσο πολιτικοί είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν ζήτημα χρόνου να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των προσφύγων.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση μαζικής έλευσης μεταναστών μετά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters