Skip to main content

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Πληροφορίες ότι εξαπέλυσαν για πρώτη φορά πλήγμα κατά του Ιράν – Μπαράζ ιρανικών πυραύλων και drones εναντίον τους

Η αεράμυνα των Εμιράτων ενεργοποιήθηκε ξανά, ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φέρονται να εξαπέλυσαν για πρώτη φορά επίθεση κατά του Ιράν, συμμετέχοντας στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ισραηλινό μέσο Ynet.

Όπως αναφέρεται, μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας των Εμιράτων φέρονται να έπληξαν μονάδα αφαλάτωσης στις ιρανικές ακτές του Περσικού Κόλπου, σε αντίποινα για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με drones και πυραύλους που εξαπολύει η Τεχεράνη εναντίον των ΗΑΕ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΑΕ ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας της χώρας αντιμετωπίζουν νέα απειλή πυραύλων.

«Παρακαλούμε παραμείνετε σε ασφαλές σημείο και ακολουθήστε τις προειδοποιήσεις και τις ενημερώσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του προς τους πολίτες.

Μέσα σε μία εβδομάδα τα συστήματα αεράμυνας της χώρας εντόπισαν 238 βαλλιστικούς πυραύλους και πάνω από 1.400 drones. 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.