Η δανέζικη εταιρεία Maersk θα αναλάβει προσωρινά τη λειτουργία δύο λιμένων στη Διώρυγα του Παναμά από την εταιρεία CK Hutchison του Χονγκ Κονγκ, της οποίας η παραχώρηση ακυρώθηκε από δικαστήριο, ανακοίνωσε η Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Παναμά ακύρωσε τη σύμβαση της Hutchison μετά από επανειλημμένες απειλές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδιώξουν να ανακτήσουν την πλωτή οδό, την οποία, όπως είπε, ουσιαστικά ελέγχει η Κίνα.
Η AMP ανέφερε ότι ο φορέας εκμετάλλευσης λιμένων APM Terminals, μέρος του ομίλου Maersk, θα είναι «προσωρινός διαχειριστής» των λιμένων Μπαλμπόα και Κριστομπάλ.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.











