Skip to main content

Γαλλία: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να αναβιώσουν την πυρηνική διπλωματία με το Ιράν

Shutterstock

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία θέλουν να ανοίξουν ξανά την πόρτα της διπλωματίας με το Ιράν σχετικά με το αμφισβητούμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος Πασκάλο Κονφαβρέ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι παρά τις πιέσεις των Ευρωπαίων για την επιστροφή των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο, αυτές οι τρεις δυνάμεις ήθελαν πάντα να διατηρήσουν τον διάλογο με το Ιράν.

Τρεις διπλωμάτες δήλωσαν ότι οι δυνάμεις ελπίζουν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με το Ιράν πριν από το τέλος του έτους, αν και δεν είναι σαφές εάν η Τεχεράνη είναι ανοιχτή σε αυτές στο άμεσο μέλλον.

Με πληροφορίες από Reuters 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.