Skip to main content

Κονκλάβιο: Habemus papam – Λευκός καπνός στην τρίτη ψηφοφορία

REUTERS/Yara Nardi

Εξελέγη νέος Πάπας

Λευκός καπνός βγήκε από την Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού, με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει από ενθουσιασμό για την εκλογή του νέου Πάπα.

Δεν είναι γνωστό ακόμη ποιος έχει επιλεγεί, αλλά θα γίνει σαφές όταν βγουν στο μπαλκόνι της Καπέλας Σιξτίνα, πιθανώς μέσα στην επόμενη ώρα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Οι καρδινάλιοι – εκλέκτορες έχουν πλέον επιλέξει έναν νέο Πάπα και τα πράγματα θα εξελιχθούν αρκετά γρήγορα.

Τώρα που εμφανίστηκε λευκός καπνός, ο νέος Ποντίφικας θα εμφανιστεί κανονικά στο μπαλκόνι με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου την επόμενη ώρα.

Ο νέος Πάπας οδηγείται τώρα σε ένα μικρό δωμάτιο δίπλα στην Καπέλα Σιξτίνα, όπου θα φορέσει τα λευκά παπικά άμφια.

Ο ανώτερος καρδινάλιος θα επιβεβαιώσει σύντομα την απόφαση στα λατινικά λέγοντας “Habemus Papam”, δηλαδή «Έχουμε Πάπα» και θα παρουσιάσει τον νέο Ποντίφικα με το παπικό του όνομα που επέλεξε.

Ενθουσιασμός του κοινού για την εκλογή του νέου Πάπα

Τεράστιες ζητωκραυγές ακούστηκαν από το πλήθος καθώς ο λευκός καπνός έβγαινε από την καμινάδα του Βατικανού.

Οι άνθρωποι πηδούσαν από χαρά, μερικοί προσεύχονταν με το κεφάλι τους στραμμένο στον ουρανό.

REUTERS/Eloisa Lopez

Ένα ζευγάρι από την Ελλάδα είπε ότι είναι μια «εμπειρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή», προσθέτοντας ότι θα περιμένουν να δουν τον νέο Πάπα να εμφανίζεται στο μπαλκόνι.

Οι καμπάνες χτυπούν τόσο δυνατά που αντηχεί στην πλατεία καθώς οι άνθρωποι ζητωκραυγάζουν και ουρλιάζουν από χαρά.

REUTERS/Eloisa Lopez

Άκαρπες οι δύο πρωινές ψηφοφορίες

Άκαρπες ήταν οι 2 πρωινές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου Πάπα, καθώς είχε βγει ξανά μαύρος καπνός από την καμινάδα του Βατικανού, μετά και τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία.