Skip to main content

Τουρκία: 44 συλλήψεις Γκιουλενιστών της FETO για «τρομοκρατία»

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας και το Γραφείο Αντιτρομοκρατίας απήγγειλαν κατηγορίες σε συνολικά 46 υπόπτους ότι υπηρέτησαν ως «μυστικοί ιμάμηδες

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε 44 άτομα που θεωρούνται ύποπτα ως «μυστικοί ιμάμηδες» που συνδέονται με την «τρομοκρατική ομάδα FETÖ», του Φετουλάχ Γκιουλέν σε επιδρομές στην Άγκυρα και σε άλλες 27 τουρκικές πόλεις.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας και το Γραφείο Αντιτρομοκρατίας απήγγειλαν κατηγορίες σε συνολικά 46 υπόπτους ότι υπηρέτησαν ως «μυστικοί ιμάμηδες» με στόχο να διεισδύσουν στην αστυνομία, να φέρουν νεοσύλλεκτους, να ταξινομούν αξιωματικούς ασφαλείας βάσει του συστήματος κωδικοποίησης της FETÖ και να παρακολουθούν την πίστη των νεοσύλλεκτων στον οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι εξακολουθούσαν να δραστηριοποιούνται και ξεκίνησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε 28 πόλεις.

Το ακρωνύμιο FETO σημαίνει «τρομοκρατική οργάνωση Fethullah Gülen», την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν κατηγορεί πως βρίσκεται πίσω  από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αλλά και πίσω από τα περισσότερα δεινά της χώρας.

Η FETÖ βρίσκεται υπό πιο τον συνεχή έλεγχο της κυβέρνησης από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, η οποία άφησε 251 νεκρούς και χιλιάδες άλλους τραυματίες. Στο πλαίσιο κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά την απόπειρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν, συνελήφθησαν ή απολύθηκαν από τις θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα.

Πηγή: Daily Sabbah