Skip to main content

Γερμανία: Διαψεύδει τα περί έντονης αντιπαράθεσης Νετανιάχου – Μπέρμποκ για τη Γάζα

REUTERS/Ronen Zvulun

Σε ανακοίνωσή του, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «δεν υπήρξε διαμάχη»

Σε διάψευση δημοσιευμάτων, κατά τα οποία υπήρξε έντονη αντιπαράθεση της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ, προχώρησε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Το ρεπορτάζ του Channel 13 του Ισραήλ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό Channel 13, η συνάντηση ήταν «δύσκολη», καθώς ο ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε φωτογραφίες από αγορές γεμάτες τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας, με την κ. Μπέρμποκ, από την πλευρά της, να του επισημαίνει ότι οι άνθρωποι εκεί υποφέρουν από πείνα.

Κατά το ρεπορτάζ, ο κ. Νετανιάχου αρνήθηκε ότι άνθρωποι υποφέρουν από πείνα. Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ –πάντα κατά το ρεπορτάζ- του συνέστησε να μην δείχνει τις φωτογραφίες, διότι, όπως είπε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Channel 13, απάντησε σε έντονο ύφος ότι οι εικόνες είναι αληθινές και ότι το Ισραήλ δεν δείχνει μια κατασκευασμένη πραγματικότητα, όπως έκαναν οι Ναζί το 1942, όταν κινηματογραφικό συνεργείο είχε γυρίσει προπαγανδιστική ταινία με στημένες σκηνές από την καθημερινή ζωή σε γκέτο της Βαρσοβίας.

Η κ. Μπέρμποκ επανήλθε, ρωτώντας εάν οι γιατροί από την Λωρίδα της Γάζας και τα διεθνή ΜΜΕ λένε ψέματα.

Η ανακοίνωση του γερμανικού ΥΠΕΞ

Σε ανακοίνωσή του, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «δεν υπήρξε διαμάχη» μεταξύ της Αναλένα Μπέρμποκ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου και ότι το σχετικό ρεπορτάζ είναι «ψευδές» και «παραπλανητικό».

Το ίδιο έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» και ο πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ