Skip to main content

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με τον ηγέτη της Χαμάς

REUTERS/Thaier Al-Sudani

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης της Χαμάς θα επισκεφθεί την Τουρκία το Σαββατοκύριακο για να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν συναντήθηκε την Τρίτη με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κατάρ για να συζητήσουν για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός και τους ομήρους, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης της Χαμάς θα επισκεφθεί την Τουρκία το Σαββατοκύριακο για να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς

Τη στήριξή του στη Χαμάς εξέφρασε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ εξαπέλυσε βέλη κατά του Ισραήλ.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος παραλλήλισε τη δράση της Χαμάς «με εκείνη των Τούρκων εθνικιστών του Κεμάλ στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου», δηλώνοντας για μία ακόμη φορά ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Ως Ταγίπ Ερντογάν, ακόμη και αν μείνω μόνος, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον παλαιστινιακό αγώνα και να είμαι η φωνή του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού όσο ο Θεός μου δίνει ζωή. Ας το ακούσει όλος ο κόσμος», είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τους βουλευτές του κυβερνώντας κόμματος ΑΚΡ να χειροκροτούν.

Ερντογάν: Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς – Το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ