Skip to main content

Ταϊλάνδη: Επτά νεκροί από κατάρρευση γερανού σε εργοτάξιο

EPA/CJ GUNTHER

Όλοι οι νεκροί ήταν εργάτες του εργοστασίου

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή του όταν γερανός έπεσε κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών σε εργοστάσιο στην επαρχία Ραγιόνγκ, νότια της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία της Ταϊλάνδης στο AFP, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 4:00 μ.μ. (0900 GMT) κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής ενός εργοστασίου που ειδικεύεται στην παραγωγή μεταλλικών καμινάδων.

Όλοι οι νεκροί ήταν εργάτες του εργοστασίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα θύματα του δυστυχήματος ήταν εργάτες του εργοστασίου.

Τα ατυχήματα που σχετίζονται με τις κατασκευές δεν είναι δυστυχώς ασυνήθιστα στην Ταϊλάνδη, με τους κανονισμούς ασφαλείας να παραβλέπονται συχνά και τις εργασίες να διεξάγονται χωρίς τις κατάλληλες άδειες.

Η χώρα έχει γίνει μάρτυρας παρόμοιων περιστατικών στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης μιας καταστροφικής έκρηξης σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Suphan Buri τον Ιανουάριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άτομα.

Ένα άλλο τραγικό περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούλιο στο Narathiwat, στη νότια Ταϊλάνδη, όπου μια έκρηξη σε εργοστάσιο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα και άφησε πάνω από 100 άλλους τραυματίες.