Skip to main content

Βαλτιμόρη – Κυβερνήτης Μέριλαντ: Θα επηρεαστεί όλη η οικονομία των ΗΠΑ από την κατάρρευση της γέφυρας

EPA/JIM LO SCALZO

«Αυτό θα πλήξει τον αγρότη στο Κεντάκι, τον έμπορο αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν, θα επηρεάσει ολόκληρη την οικονομία της χώρας»

Ο οικονομικός αντίκτυπος της κατάρρευσης της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, πάνω στην οποία έπεσε το πλοίο Dali, θα είναι εκτεταμένος, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Μέριλαντ, Γουές Μουρ.

Μιλώντας στο CBS News, ο κ. Μουρ είπε ότι «αυτό θα πλήξει τον αγρότη στο Κεντάκι, τον έμπορο αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν, θα επηρεάσει ολόκληρη την οικονομία της χώρας».

Η γέφυρα «ήταν εδώ περισσότερο από ό,τι ζω εγώ. Αυτό είναι το μόνο που ξέραμε. Αυτός είναι ο ορίζοντας μας. Και τώρα έχει φύγει» σημείωσε.

Ύψιστη προτεραιότητα οι αγνοούμενοι

Ο κ. Μουρ επιβεβαίωσε ότι οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν συνολικά έξι άτομα που αγνοούνται και τα οποία εργάζονταν στη γέφυρα όταν κατέρρευσε.

Είπε ότι είναι ύψιστη προτεραιότητα ο εντοπισμός των αγνοουμένων, οι οποίοι εκτιμάται πως είναι νεκροί.

140.000 θέσεις εργασίας στο λιμάνι

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι οικογένειες και οι εργαζόμενοι έχουν υποστήριξη, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης» τόνισε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, σύμφωνα με το BBC.

Σημείωσε, δε, ότι στο λιμάνι απασχολούνται 140.000 άτομα. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την οικονομία μας να λειτουργήσει ξανά» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική ποινικής δίωξης για το περιστατικό, είπε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικά στάδια και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο.

«Θα βεβαιωθούμε ότι υπάρχει πραγματική ευθύνη γύρω από αυτό», τόνισε.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μόνο η Βαλτιμόρη: 3 διαφορετικά πλοία έχουν πέσει σε 3 γέφυρες μέσα σε 3 μήνες

Βαλτιμόρη: Ανησυχία για μέρες…covid στην εφοδιαστική αλυσίδα