Skip to main content

Νορβηγία: Στέλνει F-16 στη Δανία για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων

Φωτ. αρχείου

Η Νορβηγία έχει στείλει ήδη δέκα εκπαιδευτές στη Δανία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 στέλνει η Νορβηγία στη Δανία, προκειμένου να συμβάλει στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στη χρήση του αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας.

Τα F-16 περιλαμβάνονται στους εξοπλισμούς που επιθυμεί να αποκτήσει η Ουκρανία καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την αεροπορία της στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πολύτιμη περιοχή του Πούτιν που αποτελεί τον στόχο του Κιέβου για το 2024

Η Νορβηγία είχε δηλώσει πέρυσι ότι θα ακολουθήσει τη Δανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες στην προμήθεια αεροσκαφών.

Η Νορβηγία έχει στείλει ήδη δέκα εκπαιδευτές στη Δανία προκειμένου να συνδράμουν στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Μπιορν Αρίλντ Γκραμ, σύμφωνα με το Reuters.

Η νορβηγική πολεμική αεροπορία έχει αντικαταστήσει τα δικά της F-16 με μαχητικά F-35.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.