Skip to main content

Ρούντι Τζουλιάνι: Ο «ασθενής μηδέν της παραπληροφόρησης» καλείται να πληρώσει αποζημίωση 148 εκατ. δολαρίων

REUTERS/Bonnie Cash

Είχε κατηγορήσει ψευδώς δύο γυναίκες ότι νόθευσαν το αποτέλεσμα των εκλογών το 2020 εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους 148,1 εκατ. δολαρίων σε δύο γυναίκες, πρώην δημοσίους υπαλλήλους της πολιτείας Τζόρτζια.

Τις είχε κατηγορήσει ψευδώς ότι νόθευσαν το αποτέλεσμα των εκλογών το 2020 εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Εκείνη την περίοδο ο Τζουλιάνι ήταν δικηγόρος του Τραμπ.

Η υπόθεση θεωρείται από τις πιο σημαντικές μέχρι σήμερα που αναζητούν λογοδοσία για όσους επιχείρησαν να ανατρέψουν τις εκλογές του 2020.

Κατά την διάρκεια των τελικών διαδικασιών την Πέμπτη, ο δικηγόρος των δύο γυναικών Μάικλ Γκότλιμπ, χαρακτήρισε τον Τζουλιάνι τον «ασθενή μηδέν» της παραπληροφόρησης.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, ο Τζουλιάνι χαρακτήρισε παράλογο το αποτέλεσμα και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Δεν μετανιώνω για τίποτα», είπε επίσης.

Ο ίδιος αναμενόταν να καταθέσει προς υπεράσπισή του την Πέμπτη, κάτι που τελικά δεν έγινε. «Ειλικρινά, δεν πίστευα ότι θα έκανε καλό», είπε ο Τζουλιάνι μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι έχει αποδείξεις για όσα είχε ισχυριστεί.

«Ο παραλογισμός του ποσού απλώς υπογραμμίζει τον παραλογισμό ολόκληρης της διαδικασίας, όπου δεν μπόρεσα να προσφέρω ένα αποδεικτικό στοιχείο για υπεράσπιση, από τα οποια έχω πολλά», είπε χαρακτηριστικά.