Skip to main content

Φινλανδία: Ανοίγει εκ νέου 2 σημεία διέλευσης στα σύνορα με Ρωσία

To συνοριακό σημείο ελέγχου Nuijamaa στη Lappeenranta της Φινλανδίας, 16 Νοεμβρίου 2023. Φωτ. Lehtikuva/Vesa Moilanen via REUTERS

Η Φινλανδία είχε κλείσει και τα έξι σημεία διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών στα τέλη Νοεμβρίου για να αποτρέψει εισροές αιτούντων άσυλο

Δύο σημεία διέλευσης ανοίγει εκ νέου η Φινλανδία στα σύνορα με τη Ρωσία τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε το Ελσίνκι.

«Χωρίς να άρουμε τους περιορισμούς, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν θα υπάρξει μια αλλαγή προς το καλύτερο. Εάν το φαινόμενο συνεχισθεί θα κλείσουμε αυτά τα συνοριακά σημεία διέλευσης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Φινλανδία τον περασμένο μήνα έκλεισε τα σύνορα της με την Ρωσία έως τις 13 Δεκεμβρίου για να αποκλείσει τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων που φθάνουν στη χώρα.

Το Ελσίνκι έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κατευθύνει μετανάστες στα σύνορα από χώρες όπως η Υεμένη, το Αφγανιστάν, η Κένυα, το Μαρόκο, το Πακιστάν, η Σομαλία και η Συρία, κατηγορία που αρνείται το Κρεμλίνο.

Συνεχίζεται η ένταση Φινλανδίας – Ρωσίας για το μεταναστευτικό