Skip to main content

Δυτική Όχθη: Συνελήφθη η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Άχεντ Ταμίμι- Είχε γίνει γνωστή όταν ως έφηβη αντιστάθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις

EPA/ANDY RAIN

Για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε στη διάρκεια της νύχτας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την 22χρονη Άχεντ Ταμίμι, την Παλαιστίνια ακτιβίστρια που έγινε παγκοσμίως γνωστή ως έφηβη το 2018 όταν συνελήφθη και αργότερα φυλακίστηκε επειδή χαστούκισε Ισραηλινό στρατιώτη, υπερασπιζόμενη τον αδερφό της.

Η Ταμίμι συνελήφθη στην περιοχή Ναμπί Σάλεχ κοντά στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Παράλληλα, οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ συνέλαβαν 23 άτομα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ως ύποπτα για βία σε διαδηλώσεις και για αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν τη βία και τον τρόμο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Η Άχεντ Ταμίμι, ύποπτη για υποκίνηση σε βία και τρομοκρατικές δραστηριότητες, συνελήφθη στην πόλη Νάμπι Σάλεχ. Η Ταμίμι παραδόθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για πιο ενδελεχή ανάκριση», επεσήμανε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο AFP.

Τα ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι η Ταμίμι καλούσε, σε ανάρτησή της στο Instagram, στη δολοφονία των εποίκων της Δυτικής Όχθης. «Θα λέτε ότι αυτό που σας έκανε ο Χίτλερ ήταν ένα αστείο», φέρεται να αναφέρει στο μήνυμά της, καλώντας σε «σφαγή» από τους Παλαιστίνιους που «θα πιουν το αίμα σας».

Μετά τη σύλληψή της, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Facebook λέγοντας «πού είναι το χαμόγελό της τώρα;».  Στη σύλληψή της αναφέρθηκε και ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, αποκαλώντας την «τρομοκράτη».