Skip to main content

Ανοιξε το πέρασμα της Ράφα-20 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια περιμένουν στη Ράφα. REUTERS/Stringer

Μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό τροφίμων

Αποτελούμενο από 20 φορτηγά, κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας έχει αρχίσει να εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας από το πέρασμα της Ράφα που συνδέει την Αίγυπτο με τον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα.

Σχετικές εικόνες μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο AFP.

Συγκεκριμένα, η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου έδειξε εικόνες από πολλά φορτηγά να περνούν το συνοριακό πέρασμα, κατά την 15η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και μετά την επιβολή πλήρους πολιορκίας στη Γάζα από το Ισραήλ εξαιτίας της οποίας οι 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι του θύλακα – οι μισοί από τους οποίους παιδιά και έφηβοι— βρίσκονται χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.

Στην παλαιστινιακή πλευρά δημοσιογράφος του AFP είδε 36 άδεια ημι-ρυμουλκά να εισέρχονται στο πέρασμα με κατεύθυνση την Αίγυπτο, έτοιμα να φορτωθούν τη βοήθεια.

Τέσσερα ασθενοφόρα, δύο οχήματα του ΟΗΕ και δύο οχήματα του Ερυθρού Σταυρού ήταν ορατά στην παλαιστινιακή πλευρά.

«Το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόκειται να εισέλθει σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων (τρόφιμα σε κονσέρβες)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς.