Skip to main content

Πέθανε η Kabosu, η σκυλίτσα πίσω από το δημοφιλές κρυπτονόμισμα Dogecoin

Το πρόσωπό της ενέπνευσε ένα meme, που με τη σειρά του έδωσε την ιδέα για το 8ο πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα στον πλανήτη

Ύστερα από 14 έτη ιντερνετικής αναγνωρισιμότητας, η Kabosu, η σκυλίτσα πίσω από το meme “doge”, άφησε την τελευταία της πνοή.

Το ιαπωνικό σκυλί, ράτσας shiba inu, ενέπνευσε μία γενιά online αστείων και έγινε το πρόσωπο του κρυπτονομίσματος Dogecoin, που ξεκίνησε ως… πλάκα για να αναδειχθεί σε μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων, χάρη και στην αδυναμία που έδειξε σε αυτό ο Έλον Μασκ.

Έπασχε από λευχαιμία και ηπατική νόσο και πέθανε στις 24 Μαΐου.

«Πέθανε ήσυχα σαν να κοιμόταν ενώ τη χάιδευα», έγραψε η Ατσούκο Σάτο, ιδιοκτήτριά της, στο blog της, ευχαριστώντας τους θαυμαστές της Kabosu. «Νομίζω ότι η Kabo-chan ήταν ο πιο ευτυχισμένος σκύλος στον κόσμο. Και ήμουν η πιο ευτυχισμένη ιδιοκτήτρια», συμπλήρωσε.

Πώς έγινε το πρόσωπο του 8ου πολυτιμότερου κρυπτονομίσματος

Η Kabosu έγινε γνωστή πριν από 14 χρόνια στο Διαδίκτυο και είναι άγνωστο πόσων ετών ήταν τότε. Υπολογίζεται ωστόσο ότι πέθανε σχεδόν 18 ετών. Το 2010, δύο χρόνια αφότου υιοθέτησε την Kabosu, η Σάτο, μια δασκάλα από τη Σακούρα, τράβηξε μια φωτογραφία του κατοικίδιου ζώου της να σταυρώνει τα πόδια του στον καναπέ.

Δημοσίευσε την εικόνα στο ιστολόγιό της, από όπου εξαπλώθηκε στο διαδικτυακό φόρουμ Reddit και έγινε ένα viral μιμίδιο.

Η εικόνα έγινε επίσης αργότερα ένα ψηφιακό έργο τέχνης NFT που πωλήθηκε για 4 εκατομμύρια δολάρια και ενέπνευσε το Dogecoin, το οποίο ξεκίνησε ως αστείο από δύο μηχανικούς λογισμικού και τώρα είναι το όγδοο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα, με κεφαλαιοποίηση αγοράς 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι οπαδοί του Dogecoin

Το Dogecoin έχει υποστηριχθεί από τον σταρ της hip-hop Snoop Dogg και τον μπασίστα των Kiss, Gene Simmons.

Αλλά ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του είναι ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος το χαιρετίζει ως «το crypto του λαού» και όποτε τουιτάρει για αυτό, εκτινάσσει την αξία του στα ύψη.

Η 62χρονη Σάτο είπε ότι είχε συνηθίσει τόσο πολύ σε «απίστευτα» γεγονότα που όταν ο Μασκ άλλαξε το εικονίδιο για το Twitter, τώρα Χ, χρησιμοποιώντας για λίγο το πρόσωπο της Kabosu πέρυσι, «δεν εξεπλάγην και τόσο».