Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: «Αιφνιδίως «έφυγε» η Μαλένα», λέει η τότε διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του Παίδων

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαΐου

Αιφνίδιο χαρακτήρισε τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στη δίκη της κατηγορουμένης από την Πάτρα για τη δολοφονία των δύο παιδιών της, η τότε διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων, Μαργαρίτα Μπάκα.

Η μάρτυρας συγκινημένη αναφέρθηκε στο παιδί, λέγοντας:

«Ήταν ένα αγγελούδι, το έβλεπες και έλεγες γιατί έχουμε αυτό το παιδί στο νοσοκομείο; Τόσο καλά ήταν. Με πήραν και μου είπαν ότι «έφυγε η Μαλένα». Μα είναι δυνατόν; Αυτό το παιδί; Έμεινα  άναυδη. 40 χρόνια σε εμένα δεν μου είχε τύχει τέτοια ιστορία αιφνίδιου θανάτου ή θανάτου που να μην έχω κλινική εικόνα πριν. Ούτε έχει πεθάνει παιδί από ηπατική ανεπάρκεια, εκτός από ένα τελικού σταδίου που είχε πειραχθεί το συκώτι».

Αναφερόμενη στην συμπεριφορά των γονέων της μικρής, όταν τους ενημέρωσε ότι η κόρη τους είχε λευχαιμία, είπε η μάρτυρας:

«Ήταν δυο γονείς ελαφρώς κλαμένοι, θλιμμένοι και δεν ήταν σε κατάσταση που είναι μερικοί που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις. Φαίνονταν να πάσχουν λόγω του κεραυνού εν αιθρία που τους βρήκε. Τους ενημέρωσα και μεταξύ  άλλων τους είπα ότι ξεκινούσαν με την πιθανότητα να είναι χαμηλού κινδύνου, χαμηλού ρίσκου υποτροπής ότι μιλάμε για ίαση 90%. Τους είπα ότι το παιδί θα πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον 28 μέρες», είπε η κ. Μπάκα προσθέτοντας ότι «την ημέρα που έφυγε το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση. Χόρευε στον παιδότοπο, έφαγε κανονικά δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά. Αυτά μου μετέφεραν, γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί. Δεν υπήρχε κάτι να προβληματίσει διότι αν υπήρχε θα το μάθαινα εγώ.  Ήμασταν υπερβολικοί στις εξετάσεις. Αυτό το παιδί σε ένα κέντρο του εξωτερικού μπορεί να μην είχε κάνει τόσες εξετάσεις…».

Η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η τότε διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Παίδων» εμφανίστηκε απόλυτη ότι η μικρή Μαλένα, δεν είχε κλινική εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. διευκρινίζοντας  στους δικαστές ότι ” με την ηπατική ανεπάρκεια κάνεις σύγχυση, κώμα, συνήθως ίκτερο. Αν είχε, το παιδί θα έπρεπε να έχει συμπτώματα  τουλάχιστον  10 ώρες πριν. Όταν μου τηλεφώνησε η μητέρα της και μου είπε πάλι για ηπατική ανεπάρκεια, της απάντησα: «αν βρεις κάποιον γιατρό στον κόσμο που να λέει για θάνατο από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς συμπτώματα να έρθεις να μου το πεις γιατί θα είναι ο πρώτος τέτοιος θάνατος τον κόσμο». Μου είπε θέλω να βρω από τι πέθανε το παιδί μου και ότι σκέφτεται να κάνει μήνυση στην ιατροδικαστή»», σημείωσε η κ. Μπάκα.

Κλαίγοντας, η μάρτυρας περιέγραψε την στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο και αντίκρυσε το άψυχο κορμάκι της Μαλένας.

«Έκανα το σταυρό μου και σκέφτηκα από εκεί που είναι θα μας προστατεύει. Συνάντησα τους γονείς της, ήταν θλιμμένοι, στεναχωρημένοι. Τους είπα πως δεν περίμενα να συμβεί αυτό. «Γιατί περιμέναμε εμείς;» μου απάντησαν. Τους ανέφερα ότι ήταν ένας αναπάντεχος, αδόκητος θάνατος. Είπα στους γονείς ότι θέλω να γίνει νεκροτομή. Γιατί δεν είχε να κάνει με λευχαιμία ούτε με τοξικότητα. Πείσθηκαν και με ευχαρίστησαν. Δε συνάντησα γονείς που να είναι στα πατώματα, συνάντησα γονείς που να στέκονται αλλά θλιμμένους. Ήταν νορμάλ. Τι να σας πω..».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Μαΐου.